Afbeelding
Timo de Jong (eigen foto)

Kom in april langs bij de ‘Tsjerketour’ van Timo de Jong!

Evenement

Concert door Americana muzikant Timo de Jong
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 28 april 2024 om 15.30 uur

LEEUWARDEN - De Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk: het productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken (SAFT).

Popfabryk ziet de oude kerken in Fryslân als een bijzonder en wijdverspreid podium om haar kleinschalige producties te presenteren voor een overwegend nieuw publiek.

In het voorjaar van 2024 komt singer-songwriter Timo de Jong met een nieuw album, speciaal gemaakt voor de Tsjerketour. Hiermee gaat hij solo op tour langs zes van de bij de SAFT aangesloten kerken.
Op 26 januari bracht hij zijn nieuwe singel ‘Kingdom Of Mine’ uit. Het is de eerste singel van zijn nieuwe gelijknamige album. Een dansbaar lied over houden van de plek waar je woont.

Deze singel wordt in de lente uitgebracht op een vinyl release, die tot stand is gekomen door een project met de Popfabryk en de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Timo is in de zomer van 2023 bij een aantal kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Er zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de Tsjerketour.
2024 wordt een druk jaar voor de Meppeler muzikant. Zo stond hij al op Eurosonic, trad hij in januari op tijdens het grootste Americana showcase festival van Europa in Londen en staat er al een flinke tour ter promotie van ‘Kingdom Of Mine’ op de planning.

De toegangsprijs is € 10,00. Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/timo .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op korte loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum.

Afbeelding
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 3 uur geleden
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00