Saskia Egtberts
Saskia Egtberts Foto: PEGGY DE HAAN

Sonnevelds 50e sterfdag: ‘Saskia zingt Sonneveld’ in Cultuurpodium Dorpskerk Huizum

Cultuur

LEEUWARDEN - In Carré werd de 100e geboortedag van Sonneveld herdacht. Bij de Dorpskerk Huizum zijn we er trots op dat diens 50e sterfdag, op vrijdagavond 8 maart 2024, in het oudste monument van Leeuwarden wordt herdacht. Zangeres Saskia Egtberts uit Amsterdam brengt dan, begeleid door toppianist Bouwe Bruins, een muzikale reis door het leven van Wim Sonneveld, een van de grootste artiesten die Nederland heeft gekend.

UNIEK: t.g.v. SONNEVELDS 50e STERFDAG
‘Saskia zingt Sonneveld’
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 8 maart om 20.00 uur

Naast overbekende liedjes als ‘Margootje’ en ‘Het Dorp’ komen vele minder bekende liedjes voorbij. Ook maken zij uitstapjes naar liedjes van mensen die in Sonnevelds’ leven van grote betekenis zijn geweest. Denk o.a. aan Louis Davids, Conny Stuart en Annie M.G. Schmidt.

Saskia Egtberts en Bouwe Bruins ontwikkelden onder regie van Herman van Veen een ook via NPO4 uitgezonden programma over Sonneveld. Ze bouwen dat nu wegens Sonnevelds 50e sterfdag uit tot een eenmalige en avondvullende voorstelling waarbij nostalgiefans royaal aan hun trekken komen. Ook mensen die Sonneveld niet ‘live’ hebben meegemaakt zullen het indrukwekkend vinden. Wij vinden het als cultuurpodium een voorrecht dat Sonnevelds 50e sterfdag op 8 maart juist in Leeuwarden wordt herdacht, en dat met een voorstelling vol prachtige muziek, boeiende teksten, leuke anekdotes en een bevlogen uitvoering.

Rients Gratama’s weduwe Carla van der Heijde verzorgt een intermezzo waarin ze vertelt over de bijzondere rol van Sonneveld bij Gratama’s landelijke doorbraak.

Omdat de avond een hoogtepunt wordt bij het 10 jarig jubileum van de Dorpskerk als cultuurpodium raden we aan om tijdig een kaartje (zie onder) te boeken.

Saskia Egtberts is sinds haar afstuderen aan de Frank Sanders Academie voor musicaltheater te Amsterdam met veel plezier werkzaam als professioneel (stem)actrice / zangeres / docente en theatermaakster. De performance van dit multi-talent laat steeds een onvergetelijke indruk achter.

Bouwe Bruins studeerde af aan het Art EZ-conservatorium in Zwolle (piano, jazz & pop). Naast zijn talloze gevarieerde optredens is Bouwe ook docent en componist.

De toegangsprijs is € 9,90.
Aanbevolen wordt om de toegangskaarten van tevoren digitaal te reserveren via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/egtberts

Bezoekers kunnen - op korte loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en https://saskiaegtberts.com

Afbeelding
Afbeelding
Kom gezellig langs bij het Franeker Oldies Festival! Evenement 4 seconden geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 14 uur geleden
Politie op snelweg Leeuwarden
Personenauto en bestelbus klappen op elkaar in Leeuwarden 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
LIVEBLOG: Zo reageert de wereld op 'onze' Joost Klein Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
Meld je aan voor een opleiding bij IW Noord, Oost & Flevoland Zakelijk nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 22 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek gestart na aantreffen stoffelijk overschot in water in Jelsum 112-Nieuws 23 uur geleden