Wat kunnen we verwachten in het jaar 2023?
Wat kunnen we verwachten in het jaar 2023? Foto: Unsplash.com

Wat kunnen verwachten in 2023: verkiezingen, schaatsen, darten en meer...

Evenement

FRIESLAND - 2022 ligt inmiddels alweer bijna een maand achter ons en ook in 2023 zijn er een aantal prachtige evenementen waar we ons op kunnen verheugen. Zo mogen we ons onder andere weer opmaken om naar de stembussen te gaan bij de Provinciale Statenverkiezingen, wordt er geschaatst en gedart in Friesland en zullen er hopelijk een aantal Friese vrouwen meegaan naar het WK vrouwenvoetbal in Australië & Nieuw-Zeeland. RondOm Vandaag zet een aantal belangrijke evenementen voor je op een rijtje. 

NK & WK Afstanden in Heerenveen (3 t/m 5 februari en 2 t/m 5 maart)

We trappen af met de NK & WK Afstanden schaatsen in Heerenveen. In de maanden februari en maart zal de nationale- en internationale schaatstop het tegen elkaar opnemen in Thialf om de wereldtitels op de ISU WK Afstanden 2023 te bemachtigen. Er zullen vele Friese schaatsers en schaatssters meedoen, dus wees er snel bij om de Friese schaatsers van dichtbij te kunnen zien. Kaarten zijn verkrijgbaar via schaatsen.nl/tickets.


Antoinette de Jong uit Rottum in actie.  - Dijks Media / Sietse de Boer

Provinciale Statenverkiezingen (15 maart)

Op 15 maart mogen we weer naar de stembussen, want dan zijn namelijk de Provinciale Statenverkiezingen. Deze verkiezingen vinden eens in de vier jaar plaats en de laatste vond plaats op 20 maart 2019. De Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers van de provincie. Vanuit de Provinciale Staten wordt het beleid op de belangrijkste punten bepaald en daarnaast controleren zij het college van Gedeputeerde Staten. 

Darts European Tour Leeuwarden (28 t/m 30 april)

Vanaf 28 april komt de Internationale dartstop naar het WTC in Leeuwarden. In het jaarlijks Dutch Darts Championship was Michael van Gerwen jarenlang een plaag voor zijn tegenstanders. Tot Ian White in 2019 een eind maakte aan zijn zegereeks in Zwolle. Het afgelopen jaar versloeg de huidige kampioen Michael Smith de Jouster Danny Noppert in een bloedstollende wedstrijd (8-7). Hij zal in Leeuwarden zijn titel gaan verdedigen. 

Beachrockers Festival (30 juni t/m 1 juli)

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli staat het Beackrockers Festival in Sint Nicolaasga weer op het programma. Het bruisende festival op Recreatiepark de Ulesprong staat ieder jaar garant voor spektakel. De Ulesprong ligt pal naast de snelweg A6 tussen Joure en Lemmer aan het Tjeukemeer en is een populaire plek onder jongeren. Heb jij zin om te feesten? Hou dan de website van Beachrockers in de gaten voor updates. 

WK Vrouwenvoetbal (20 juli t/m 20 augustus)  

Op 20 juli mogen de Nederlandse vrouwen zich op maken voor het Wereldkampioenschap Vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. De Oranje Leeuwinnen treffen onder andere titelverdediger Verenigde Staten in de poule. Verder bestaat de poule uit WK-debutant Vietnam en de winnaar van Thailand/Kameroen of Portugal. De winnaar van Thailand tegen Kameroen zal vlak voor het WK een beslissend duel spelen tegen Portugal om het laatste ticket. 

Afbeelding
Brand in cafetaria in Leeuwarden Politie 15 uur geleden
Afbeelding
Kies Koers: “Persoonlijk Leiderschap is jezelf serieus nemen" Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
Thuiszorg Het Friese Land: “Profiteer van slimme zorgtechnologie!" Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Opening tentoonstelling 'Waterwerk in Fryslân' Cultuur 27 mrt., 15:00
Afbeelding
VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels" Gezondheid 27 mrt., 12:00
Afbeelding
Prijzenslag Iryoku bij Ommelander Cup Sport 27 mrt., 09:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Crimineel gedrag niet bestraft Column 27 mrt., 08:00
Afbeelding
Convenant Fryslân Werkt: Samen werk maken van werk! Samenleving 26 mrt., 18:00