Afbeelding
Foto: Annemieke van der Togt

MOMENTUM, een intrigerend stuk rondom een partijleider en zijn vrouw in crisis

Cultuur

De voorstelling MOMENTUM, waarin een politiek leider van zijn voetstuk dreigt te vallen, is nu te zien in de theaters. Hoofdrollen zijn voor Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset. Net als Gif, internationaal gezien al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces, is MOMENTUM geschreven door Lot Vekemans. Op vrijdag 9 december speelt MOMENTUM in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden.

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

MOMENTUM gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. De regie is in handen van Maaike van Langen. De cast bestaat uit Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset, Marijn Claes en Maas Muhren.

MOMENTUM speelt in Leeuwarden op de volgende data.

vr 9 december                         Leeuwarden          Stadsschouwburg de Harmonie

Afbeelding
GGD Fryslân start HPV-vaccinaties jongeren Gezondheid 31 minuten geleden
Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 3 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergadert in Holwert Samenleving 21 uur geleden
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport 30 jan, 14:29
Afbeelding
Twee auto's botsen op kruispunt in Leeuwarden Algemeen 30 jan, 12:28
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:42
Afbeelding
Zweefvliegclub overhandigd bidboek aan gedeputeerde voor luchtvaart Algemeen 30 jan, 09:05
Afbeelding
TRANSFER: Navarone Foor per direct naar SC Cambuur Sport 28 jan, 20:14