Afbeelding
Foto: MDM&A

November Festivalmaand wordt MDM&A

Cultuur

LEEUWARDEN - Tijdens Culturele Hoofdstad 2018 werd november omgedoopt tot dé festivalmaand in Leeuwarden. Onder deze paraplu werden ieder jaar verschillende grote festivals gebundeld, zoals het Noordelijk Film Festival, Explore the North en Media Art Festival. En ieder jaar sloten steeds meer evenementen en festivals zich hierbij aan. Inmiddels beslaat de festivalperiode veel meer dan alleen november, het hele najaar in Leeuwarden staat in het teken van cultuur snuiven met Muziek, Dans, Musea & Activiteiten (MDM&A).

Van oktober t/m december gaan we lekker op goede muziek, bingen we noordelijke topfilms en vergapen we ons aan indrukwekkende (licht)kunst in de binnenstad. Tel daar spraakmakend theater, intieme verhalen en unieke exposities bij op en er is genoeg nieuws om te ontdekken in Leeuwarden. Want we kunnen wel wat extra gelukstofjes gebruiken in deze donkere maanden.

Met ruim tien verschillende festivals, evenementen en exposities staat er een onvergetelijk najaar op het programma: van de bekende grotere festivals zoals Explore the North en het Noordelijk Film Festival tot de intieme Verhalenavond verspreid door de hele provincie. Decemberlicht en Maria Louise was Here zetten de stad in de kleurrijke schijnwerpers en tijdens BreszzTime beleef je avontuurlijke themavoorstellingen rondom dromen, troost en hoop. Ook de musea sluiten aan met spannende exposities: middeleeuwse verhalen in Vrijheid, Vetes, Vagevuur (Fries Museum), feestelijke feestjes tijdens Feest! (Keramiekmuseum Princessehof) en de prehistorische tijdreis T-rex in Town in Natuurmuseum Fryslân.

Het volledige programma is te vinden op www.mdmaleeuwarden.nl.

Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 13 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 17 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 21 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00