Afbeelding
Foto: MDM&A

November Festivalmaand wordt MDM&A

Cultuur

LEEUWARDEN - Tijdens Culturele Hoofdstad 2018 werd november omgedoopt tot dé festivalmaand in Leeuwarden. Onder deze paraplu werden ieder jaar verschillende grote festivals gebundeld, zoals het Noordelijk Film Festival, Explore the North en Media Art Festival. En ieder jaar sloten steeds meer evenementen en festivals zich hierbij aan. Inmiddels beslaat de festivalperiode veel meer dan alleen november, het hele najaar in Leeuwarden staat in het teken van cultuur snuiven met Muziek, Dans, Musea & Activiteiten (MDM&A).

Van oktober t/m december gaan we lekker op goede muziek, bingen we noordelijke topfilms en vergapen we ons aan indrukwekkende (licht)kunst in de binnenstad. Tel daar spraakmakend theater, intieme verhalen en unieke exposities bij op en er is genoeg nieuws om te ontdekken in Leeuwarden. Want we kunnen wel wat extra gelukstofjes gebruiken in deze donkere maanden.

Met ruim tien verschillende festivals, evenementen en exposities staat er een onvergetelijk najaar op het programma: van de bekende grotere festivals zoals Explore the North en het Noordelijk Film Festival tot de intieme Verhalenavond verspreid door de hele provincie. Decemberlicht en Maria Louise was Here zetten de stad in de kleurrijke schijnwerpers en tijdens BreszzTime beleef je avontuurlijke themavoorstellingen rondom dromen, troost en hoop. Ook de musea sluiten aan met spannende exposities: middeleeuwse verhalen in Vrijheid, Vetes, Vagevuur (Fries Museum), feestelijke feestjes tijdens Feest! (Keramiekmuseum Princessehof) en de prehistorische tijdreis T-rex in Town in Natuurmuseum Fryslân.

Het volledige programma is te vinden op www.mdmaleeuwarden.nl.

!
Afbeelding
Iryoku fortuinlijk in Vlaanderen Sport 54 seconden geleden
Afbeelding
Joke Schilling IJlst en Trienke Hoogenberg Leeuwarden in finale Ouderen Songfestival Algemeen 11 minuten geleden
Afbeelding
Friezin Janke Reitsma raakt met debuut ‘Niets ontgaat ons’ Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Deze Friese gemeente heeft de hoogste energiequote Duurzaamheid 27 nov, 08:00
Afbeelding
Een droom die uitkomt; G-spelers Cambuur spelen zondag in het stadion Algemeen 26 nov, 15:00
Afbeelding
Onderzoek: 37,9% meer cybercrime-misdrijven in Friesland Samenleving 26 nov, 12:00
Afbeelding
Groen licht voor Leeuwarder-getrokken Europees project ‘Active Cities’ Politiek 26 nov, 10:00
Afbeelding
Column Désirée Van Dijk-Attema: Nummer 7 Column 26 nov, 08:00