Afbeelding
Foto: MDM&A

November Festivalmaand wordt MDM&A

Cultuur

LEEUWARDEN - Tijdens Culturele Hoofdstad 2018 werd november omgedoopt tot dé festivalmaand in Leeuwarden. Onder deze paraplu werden ieder jaar verschillende grote festivals gebundeld, zoals het Noordelijk Film Festival, Explore the North en Media Art Festival. En ieder jaar sloten steeds meer evenementen en festivals zich hierbij aan. Inmiddels beslaat de festivalperiode veel meer dan alleen november, het hele najaar in Leeuwarden staat in het teken van cultuur snuiven met Muziek, Dans, Musea & Activiteiten (MDM&A).

Van oktober t/m december gaan we lekker op goede muziek, bingen we noordelijke topfilms en vergapen we ons aan indrukwekkende (licht)kunst in de binnenstad. Tel daar spraakmakend theater, intieme verhalen en unieke exposities bij op en er is genoeg nieuws om te ontdekken in Leeuwarden. Want we kunnen wel wat extra gelukstofjes gebruiken in deze donkere maanden.

Met ruim tien verschillende festivals, evenementen en exposities staat er een onvergetelijk najaar op het programma: van de bekende grotere festivals zoals Explore the North en het Noordelijk Film Festival tot de intieme Verhalenavond verspreid door de hele provincie. Decemberlicht en Maria Louise was Here zetten de stad in de kleurrijke schijnwerpers en tijdens BreszzTime beleef je avontuurlijke themavoorstellingen rondom dromen, troost en hoop. Ook de musea sluiten aan met spannende exposities: middeleeuwse verhalen in Vrijheid, Vetes, Vagevuur (Fries Museum), feestelijke feestjes tijdens Feest! (Keramiekmuseum Princessehof) en de prehistorische tijdreis T-rex in Town in Natuurmuseum Fryslân.

Het volledige programma is te vinden op www.mdmaleeuwarden.nl.

Afbeelding
Vijf tips om voedselverspilling tegen te gaan Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de populairste spelers van de Eredivisie 2023-2024 Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe #kalfbijkoe boer in Friesland Agrarisch nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: In Leeuwarden en Achtkarspelen wonen meeste rokers van Friesland Zorg & Welzijn 21 uur geleden
Afbeelding
Haijma Dé Witgoed Specialist partner in gemeentelijke witgoedwissel subsidie van € 750,- Zakelijk 23 uur geleden
Afbeelding
ANWB en provincie Friesland starten fietsverlichtingsactie 'Zet je licht aan! Samenleving 29 sep., 20:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Roger Whittaker en weer met beide benen op de grond Column 29 sep., 18:00
Afbeelding
'Post uit Berlijn', de oorlog door de ogen van een gedeporteerde student Historie 29 sep., 15:00