Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Zorgverzekering

Column

Het is alweer november en binnenkort kun je weer besluiten om je zorgverzekering aan te passen of over te sluiten. Vooral nu alles veel duurder wordt is het wellicht de moeite waard om hier eens serieus naar te kijken. Onze relaties krijgen altijd een mail waarin ze worden doorgelinkt naar een vergelijkingstool en op die manier een bewuste keuze kunnen maken.

Zorgverzekeringen adviseren vind ik altijd een beetje gevaarlijk. Het begint bij een goede inventarisatie van de behoeftes, maar je kunt niet in de toekomst kijken en gezondheid is een raar iets. Van de één op de andere dag kan je leven totaal veranderen. Waar ik wel een groot voorstander van ben is de vrije keuze van zorgverlener. Ik heb hier uit eigen ervaring zeer veel baat bij gehad. Ik wil niet zeggen dat je anders niet goed geholpen wordt, de gezondheidszorg in Nederland staat op een hoog peil, maar het kan je wel brengen bij die echte specialist die net wat beter is. Uiteraard zit aan vrije keuze ook een prijskaartje.

Voor de rest zitten er in de basisverzekeringen weinig verschillen. Voor de aanvullende pakketten zit er echter wel behoorlijk verschil in. Kijk eens goed wat er onder de dekking valt en bedenk of dit is wat je wilt of minder of juist meer nodig denkt te hebben. De tandarts is belangrijk, voor iedereen, maar bedenk wel dat je voor deze dekking behoorlijk betaald en er weinig verschil zit in de premie die je betaald en de vergoeding die je ontvangt. 

De collectiviteitskortingen zijn er niet meer. Dit is maar goed ook. Deze regelingen stonden voor bijna alle Nederlanders open en had niks meer te maken met het doel van kostenbesparing door een collectief.

Succes bij het vergelijken en wil je hulp? Onze vergelijker staat gewoon op onze website.

Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 2 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergadert in Holwert Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport gisteren
Afbeelding
Twee auto's botsen op kruispunt in Leeuwarden Algemeen 30 jan, 12:28
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:42
Afbeelding
Zweefvliegclub overhandigd bidboek aan gedeputeerde voor luchtvaart Algemeen 30 jan, 09:05
Afbeelding
TRANSFER: Navarone Foor per direct naar SC Cambuur Sport 28 jan, 20:14
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00