Afbeelding
Foto:

Column Desirée-van Dijk Attema: Word buurvrouw, buurman, buurmens, buurjongen of buurmeisje!

Column

Stijgende rente en stijgende prijzen geven zorgen. De dagelijkse boodschappen, tanken en vooral het vooruitzicht op nog duurdere energie. De klimaatcrisis geeft wereldwijd zorgen. Niet alleen door hitte, droogte en overstromingen, maar ook door opkomst van mogelijk aan milieuvervuiling gerelateerde ziekten zoals de ziekte van Parkinson. We moeten meer gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar ritten vallen uit door te weinig klandizie of gebrek aan personeel. Kinderopvang moet gratis worden, maar ondertussen is er soms geen opvang door personeelstekort. De afwikkeling van de schade van de gaswinning in Groningen stagneert, de affaire rond de kinderopvangtoeslag suddert door, de Floriade zorgt voor een financieel gat, de werken op de Afsluitdijk moeten opnieuw worden aanbesteed en zo gaat het maar door. Het lijkt wel alsof er niets meer lukt.

Er moet gebouwd worden, maar waar? De bouwkosten blijven stijgen, de financieringsrente nu ook en ieder bouwplan lijkt te stuiten op bezwaren. Als senior moet je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dat lukt gemakkelijker op een plek zonder trappen of drempels. Maar veel senioren willen helemaal niet verhuizen. Ze hebben hun leven lang gewerkt om hun eigen huis af te betalen en genieten nu van dat huis, de inboedel en de lage woonlasten. En thuiszitten doe je in de toekomst met minder zorg, want er is steeds minder zorgpersoneel.

Soms heb ik zo genoeg van alle gedoe, leg de krant weg, luister niet meer naar het nieuws en geniet van fijne dingen. Ik word heel blij van De Buurvrouw & Buurvrouw Bus. Buurvrouw, buurman, buurmens, buurjongen en buurmeisje zijn eretitels. Het is geen stichting of vereniging, er is geen bankrekening er wordt niet gewerkt met geld of betaalde banen. Alles is door en voor mensen zoals u en ik. Er zijn bijvoorbeeld buurtkoelkasten waar buren (verse) producten en verzorgingsproducten in kunnen brengen en uit kunnen halen en op vrijdag haalt een roze kruiwagen op de markt producten op. Ik heb vanmorgen weer een tasje klaargemaakt en ik ben er trots op buurvrouw te zijn. Dat gevoel gun ik u ook graag. 

Kijk eens op Facebook en word ook blij!

!
Afbeelding
Looft den Heer is al 125 jaar het muziekkorps van en voor Garyp Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 4 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 10 uur geleden
Afbeelding
Column Siegrid Schuitmaker: De knop om; starten met een gezonde leefstijl, hoe doe je dat? Column 30 sep, 15:00
Afbeelding
OG Capitals wil samen strijden om de prijzen: We willen stappen maken, maar dan wel op een gezonde manier en vooral met oog voor eigen jeugd Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
NHL Stenden maakt het leuker en makkelijker om herbruikbare waterfles te vullen Educatie 30 sep, 10:00
Afbeelding
Ellen over het Volwassencollege: “Ik heb na een heel fijn schooljaar mijn droombaan als doktersassistente gekregen” Educatie 30 sep, 08:00
Afbeelding
Afscheid nemen van een huisdier Educatie 29 sep, 18:00