Afbeelding
Foto:

Column Desirée-van Dijk Attema: Word buurvrouw, buurman, buurmens, buurjongen of buurmeisje!

Column

Stijgende rente en stijgende prijzen geven zorgen. De dagelijkse boodschappen, tanken en vooral het vooruitzicht op nog duurdere energie. De klimaatcrisis geeft wereldwijd zorgen. Niet alleen door hitte, droogte en overstromingen, maar ook door opkomst van mogelijk aan milieuvervuiling gerelateerde ziekten zoals de ziekte van Parkinson. We moeten meer gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar ritten vallen uit door te weinig klandizie of gebrek aan personeel. Kinderopvang moet gratis worden, maar ondertussen is er soms geen opvang door personeelstekort. De afwikkeling van de schade van de gaswinning in Groningen stagneert, de affaire rond de kinderopvangtoeslag suddert door, de Floriade zorgt voor een financieel gat, de werken op de Afsluitdijk moeten opnieuw worden aanbesteed en zo gaat het maar door. Het lijkt wel alsof er niets meer lukt.

Er moet gebouwd worden, maar waar? De bouwkosten blijven stijgen, de financieringsrente nu ook en ieder bouwplan lijkt te stuiten op bezwaren. Als senior moet je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dat lukt gemakkelijker op een plek zonder trappen of drempels. Maar veel senioren willen helemaal niet verhuizen. Ze hebben hun leven lang gewerkt om hun eigen huis af te betalen en genieten nu van dat huis, de inboedel en de lage woonlasten. En thuiszitten doe je in de toekomst met minder zorg, want er is steeds minder zorgpersoneel.

Soms heb ik zo genoeg van alle gedoe, leg de krant weg, luister niet meer naar het nieuws en geniet van fijne dingen. Ik word heel blij van De Buurvrouw & Buurvrouw Bus. Buurvrouw, buurman, buurmens, buurjongen en buurmeisje zijn eretitels. Het is geen stichting of vereniging, er is geen bankrekening er wordt niet gewerkt met geld of betaalde banen. Alles is door en voor mensen zoals u en ik. Er zijn bijvoorbeeld buurtkoelkasten waar buren (verse) producten en verzorgingsproducten in kunnen brengen en uit kunnen halen en op vrijdag haalt een roze kruiwagen op de markt producten op. Ik heb vanmorgen weer een tasje klaargemaakt en ik ben er trots op buurvrouw te zijn. Dat gevoel gun ik u ook graag. 

Kijk eens op Facebook en word ook blij!

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 4 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 10 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00