Afbeelding
Foto:

Column Desirée-van Dijk Attema: Word buurvrouw, buurman, buurmens, buurjongen of buurmeisje!

Column

Stijgende rente en stijgende prijzen geven zorgen. De dagelijkse boodschappen, tanken en vooral het vooruitzicht op nog duurdere energie. De klimaatcrisis geeft wereldwijd zorgen. Niet alleen door hitte, droogte en overstromingen, maar ook door opkomst van mogelijk aan milieuvervuiling gerelateerde ziekten zoals de ziekte van Parkinson. We moeten meer gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar ritten vallen uit door te weinig klandizie of gebrek aan personeel. Kinderopvang moet gratis worden, maar ondertussen is er soms geen opvang door personeelstekort. De afwikkeling van de schade van de gaswinning in Groningen stagneert, de affaire rond de kinderopvangtoeslag suddert door, de Floriade zorgt voor een financieel gat, de werken op de Afsluitdijk moeten opnieuw worden aanbesteed en zo gaat het maar door. Het lijkt wel alsof er niets meer lukt.

Er moet gebouwd worden, maar waar? De bouwkosten blijven stijgen, de financieringsrente nu ook en ieder bouwplan lijkt te stuiten op bezwaren. Als senior moet je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dat lukt gemakkelijker op een plek zonder trappen of drempels. Maar veel senioren willen helemaal niet verhuizen. Ze hebben hun leven lang gewerkt om hun eigen huis af te betalen en genieten nu van dat huis, de inboedel en de lage woonlasten. En thuiszitten doe je in de toekomst met minder zorg, want er is steeds minder zorgpersoneel.

Soms heb ik zo genoeg van alle gedoe, leg de krant weg, luister niet meer naar het nieuws en geniet van fijne dingen. Ik word heel blij van De Buurvrouw & Buurvrouw Bus. Buurvrouw, buurman, buurmens, buurjongen en buurmeisje zijn eretitels. Het is geen stichting of vereniging, er is geen bankrekening er wordt niet gewerkt met geld of betaalde banen. Alles is door en voor mensen zoals u en ik. Er zijn bijvoorbeeld buurtkoelkasten waar buren (verse) producten en verzorgingsproducten in kunnen brengen en uit kunnen halen en op vrijdag haalt een roze kruiwagen op de markt producten op. Ik heb vanmorgen weer een tasje klaargemaakt en ik ben er trots op buurvrouw te zijn. Dat gevoel gun ik u ook graag. 

Kijk eens op Facebook en word ook blij!

!
Afbeelding
Flat deels ontruimd na gaslucht in Leeuwarden Politie 18 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerkshow Vuurwerk Boulevard op 9 december begint uur eerder Zakelijk 5 dec, 15:07
Afbeelding
Brandweer blust brand met boot in Warten Politie 5 dec, 13:04
Afbeelding
Column Melissa: Zo slecht is de mensheid nog niet... Column 5 dec, 12:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: In- en ontspannen Column 5 dec, 12:00
Afbeelding
Drie auto’s betrokken bij kettingbotsing in Leeuwarden Politie 5 dec, 09:11
Afbeelding
5 december is er weer een NL-Alert testbericht Algemeen 4 dec, 12:00
Afbeelding
Ale en Bonne uit Friesland provinciewinnaars Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing Sport 3 dec, 18:00