Oogwenk
Oogwenk

Uniek; Miedema Brilmode brengt eigen krant uit, binnenkort bij u op de mat!

Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN - Veel opticiens en optiekwinkels geven jaarlijks samen met grote internationale brillen- en lenzenmerken een krant uit. Zo komt het dat je hetzelfde krant van jouw optiekzaak ook heel goed kan tegenkomen in Amsterdam, Bloemendaal of zelfs Berlijn. Onpersoonlijk, niet actueel en niet lokaal, dat vinden ze bij Miedema Brilmode en Oogzorg uit Leeuwarden van deze krants. Ze namen het heft in eigen handen en geven al jaren hun eigen krant ‘Oogwenk’ uit. Vanaf begin oktober is die weer te vinden op uw mat, en die van 49.000 andere Leeuwarders.

Rob Dijkstra, eigenaar van Miedema Brilmode en Oogzorg, kon zich al een tijdje niet vinden in de kant-en-klare kranten en magazines van grote brillen- en lenzenmerken. Een paar jaar geleden kwam hij op het idee om zelf een krant uit te geven: “We wilden een krant die van a tot z helemaal bij ons past. Daarom zijn we zelf aan de slag gegaan.” 

Eerst schreven, knipten, plakten, drukten en verspreidden de medewerkers van Miedema de krant zelf, later bood een vriend van Dijkstra de krant op te maken en te drukken, een journalist schrijft de teksten. Uit die samenwerking ontstaan elk jaar twee prachtige kranten: “We kunnen op deze manier 100% achter onze teksten staan en de lezers merken ook zeker het verschil. In de winkel merk je dezelfde sfeer, dezelfde deskundigheid als in de krant. De modellen in de krant komen gewoon uit Leeuwarden en we kunnen veel beter inspringen op actualiteiten, zoals de coronacrisis.”

Diezelfde crisis heeft er ook voor gezorgd dat er dit jaar maar één krant valt op de mat van groot Leeuwarden. De april-uitgave kwam te vervallen, hoewel daar wel al veel mooie artikelen voor waren geschreven. Het nieuwe krant is daarom een mix van nieuwe artikelen en een paar artikelen van de april-uitgave, uiteraard aangepast en actueel gemaakt. Een mooi voorbeeld is de metamorfose van Leeuwarder Maaike. Dijkstra: “Ik ga regelmatig naar het WTC Hotel om te sporten. Daar heb ik Maaike leren kennen. Toen ik, samen met mijn vrouw, een nachtje daar sliep en bij het ontbijt Maaike zonder bril tegenkwam, was ik verbaasd. Mijn eerste indruk van haar was helemaal verkeerd! Door haar zwarte montuur van de Action leek ze nors, terwijl Maaike een superlieve en leuke vrouw is.” Dankzij de metamorfose, die beschreven staat in de nieuwe ‘Oogwenk’ is dit ook aan haar gezicht te zien.” 

Maar er staan natuurlijk nog meer artikelen in, onder andere over oogzorg. Bij Miedema Brilmode en Oogzorg kun je namelijk niet alleen een oogmeting doen en een mooie bril uitzoeken, maar zij zijn ook gespecialiseerd in de optometrie, medische oogzorg. Voor de mildere oogklachten hoef je namelijk niet altijd gelijk naar de oogarts, ook de optometrist heeft vaak de juiste deskundigheid en apparatuur om je klachten te verhelpen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 70%-80% van patiënten van de oogarts ook door een optometrist geholpen had kunnen worden. Veel huisartsen weten de optometrist nu te vinden en verwijzen hun patiënten steeds vaker door. Bij optometristen heb je vaak minder lange wachtlijsten. Zo moet je bij het MCL vaak maanden wachten op een behandeling van de oogarts, terwijl je bij Miedema Brilmode en Oogzorg vaak binnen een week terecht kan. Daarnaast is de behandeling vaak goedkoper en dichterbij huis. 

De krant van Miedema Brilmode en Oogzorg ‘Oogwenk’ valt vanaf 3 oktober op uw mat. Geen krant gekregen? Bij Miedema Brilmode bent u van harte welkom om een krant te komen halen. 

Miedema brilmode en oogzorg
Kleine Kerkstraat 14
8911 DM Leeuwarden
Tel: 058 - 2124866
info@miedemaoptiek.nl
www.miedema-optiek-leeuwarden.nl

Rob Dijkstra, eigenaar van Miedema Brilmode en Oogzorg
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 43 minuten geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
LIVEBLOG: Zo reageert de wereld op 'onze' Joost Klein Cultuur 4 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 6 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 8 uur geleden
Afbeelding
Internationale basisschool in gemeente Leeuwarden Educatie 10 uur geleden
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen gisteren