Michel Tilma en Burgemeester Sybrand van Haersma Buma, 2 maart 2024
Michel Tilma en Burgemeester Sybrand van Haersma Buma, 2 maart 2024

Miniature People Leeuwarden route is HEROPEND!

Algemeen

LEEUWARDEN - Afgelopen zaterdag werd een van de populairste attracties van Leeuwarden, de Miniature People route, feestelijk heropend door burgemeester Van Haersma Buma en kinderburgemeester Levi Silvijn. De burgemeester had nog cadeautje voor Tilma: een mini-politieauto, om de route te bewaken. Datzelfde weekend was de Nationale Complimentendag en afgelopen zaterdag werden dus ook complimenten gegeven aan iedereen die het MPL-project steunt en mede mogelijk maakt, in de stad en ver daarbuiten. De Miniature People route is door Tilma inmiddels volledig hersteld, zodat iedereen van jong tot oud weer kan genieten van de Miniature People route!

Afgelopen kerst werd bijna de gehele route van de Miniature People Leeuwarden (MPL) vernield. Dat had een grote emotionele impact op initiatiefnemer Michel Tilma en hij heeft toen overwogen het bijltje erbij neer te gooien. Toen Michel dit bericht online plaatste, heeft dat een onverwacht groot aantal reacties opgeroepen van mensen die lieten weten dat ze de route heel graag wilden behouden. Met een fundraising actie die is opgezet ten behoeve van het herstel van de route is daarna een hartverwarmend bedrag gestort. Niet alleen door fans uit Leeuwarden, maar uit het hele land. Dat leverde behalve voldoende budget voor vervanging ook enorme positieve en hernieuwde energie op.

Op www.MiniaturePeopleLeeuwarden.nl is meer informatie te vinden over Miniature People, de verkooppunten van de routekaarten en de digitale route.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 10 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 14 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 15 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00