Afbeelding
Foto: RondOm Vandaag

Burgemeester Buma sluit twee woningen in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet

Algemeen

LEEUWARDEN - Op donderdag 29 februari 2024 zijn twee panden gesloten op last van burgemeester Buma. Het gaat hierbij om een woning aan de Telemannstraat en een woning aan het Zenegroen te Leeuwarden. Beide woningen worden voor de duur van 3 maanden gesloten.

Op 9 januari 2024 vond de politie, naar aanleiding van een Meld Misdaad Anoniem (MMA) melding en onderzoek ter plaatse, een hennepkwekerij in de woning aan het Zenegroen te Leeuwarden. In de kwekerij stonden 207 gerooide hennepplanten. Voorts werd in de woning nog 235 gram hennep aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt.

Stroom afgetapt

Op 18 januari 2024 trof de politie, eveneens naar aanleiding van een melding, een hennepkwekerij aan in een woning aan de Telemannstraat te Leeuwarden. In deze woning vond de politie 650 hennepplanten. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt.

Sluitingen zoals deze zijn een goed voorbeeld van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden. Het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

In 2024 is tot nu toe (met deze panden erbij) zes keer gebruik gemaakt van deze bevoegdheid door de burgemeester.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 11 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00