Astrid Hoekstra met haar kat.
Astrid Hoekstra met haar kat.

Over een huskytocht, opblaasdieren en vachtproblemen

Algemeen

LEEUWARDEN - Astrid Hoekstra is 28 jaar en woont in Leeuwarden. Sinds kort heeft ze haar eigen bedrijf, een kattentrimsalon genaamd Kitties & Zo. Ze heeft een oudere broer en zus en een tweelingzusje. Haar hobby’s zijn hardlopen tuinieren en wandelen met haar katten.

Wat ben je aan het doen? Op dit moment ben ik bezig om meer bekendheid te creëren voor mijn eigen kattentrimsalon Kitties & Zo. Ik wil graag mensen helpen bij vachtproblemen van hun katten. Hierin houd ik rekening met het gedrag van de kat en ook met de functie van de vacht. Je ziet wel eens een filmpjes voorbij komen op social media dat eigenaren super blij zijn dat er ontzettend veel vacht uit de kat is gekamd. Dit werkt helaas alleen maar averechts. Door eigenaren bewust te maken van de juiste verzorging, hoop ik veel katten en eigenaren blij te kunnen maken.
Wat wilde je worden als kind? In de vroegere vriendenboekjes die je uitdeelde op de basisschool staat dat ik badjuffrouw wilde worden. Zwemmen en gymnastiek waren mijn twee favoriete vakken op school, dus wilde ik daar iets mee doen.
Verslavend: Ik kom niet snel in de verleiding qua zoetigheid maar de chokotoff snoepjes zijn ontzettend verslavend.
Blij met: Ik word echt gelukkig van de kleine dingen. Zo ben ik soms aan de wandel met mijn kat Gijs. Hier heb ik een hoop positieve reacties op gekregen. Mensen vertellen dan over hun eigen kat(ten) en de avonturen die ze beleven. Juist van die spontane, kleine, positieve gesprekken met onbekende mensen word ik blij.
Favoriete plek in Friesland: Ik heb geen favoriete plek in Friesland. Alle plekjes in de zomer waar veel groen en water is, zijn mijn favoriete plekken.
Welke eigenschappen waardeer je in mensen? Ik waardeer het als mensen oprecht zijn, interesse in elkaar hebben en het leuk met elkaar hebben. Ik vind het vervelend als mensen alleen maar blijven zeuren of meerdere malen over hetzelfde onderwerpen negatief blijven praten en dan er vervolgens denken dat ze er zelf niets aan kunnen/willen doen.
Lievelingsmuziek: Zelf heb ik geen specifieke band/groep/zanger(es) die ik super leuk vind. Het liefst draai ik allerlei verschillende nummers in een rap tempo achter elkaar aan. Ik hoef niet alle nummers van begin tot einde te horen.
Laatste avondmaal: Mijn laatste avondmaal zou zijn bij de Vliegende Hollander in Leeuwarden met vrienden en familie. Beginnen met flessen wijn op tafel met verschillende voorafjes zoals nacho’s en broodjes. Vervolgens een lekker stoofpotje als hoofdgerecht om tot slot met een variëteit aan toetjes te eindigen.
Wat staat er nog op je bucketlist: Ik ben er al een keer geweest, maar ik wil graag nog een keer naar Noorwegen, om dan in het noorden van het land een huskytocht te maken en het noorderlicht zien.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Mijn ideale vrije dag is op een mooie zomerse dag. Lekker rustig wakker worden. Als ik dan uit bed stap mag ik graag de huishoudelijke dingen doen, zodat ik toch het idee heb dat ik nuttig ben bezig geweest. Met mijn katten aan de wandel en dan `s middags lekker in de achtertuin in de zon middageten. Als mijn ouders dan in de buurt op de boot zijn, bijvoorbeeld in de Prinsentuin, dan kom ik graag langs om vervolgens de middag rond te dobberen op het water op een opblaasdier om vervolgens naar mensen te kijken.
Levensmotto: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

!
Afbeelding
Looft den Heer is al 125 jaar het muziekkorps van en voor Garyp Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 5 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 11 uur geleden
Afbeelding
Column Siegrid Schuitmaker: De knop om; starten met een gezonde leefstijl, hoe doe je dat? Column 30 sep, 15:00
Afbeelding
OG Capitals wil samen strijden om de prijzen: We willen stappen maken, maar dan wel op een gezonde manier en vooral met oog voor eigen jeugd Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
NHL Stenden maakt het leuker en makkelijker om herbruikbare waterfles te vullen Educatie 30 sep, 10:00
Afbeelding
Ellen over het Volwassencollege: “Ik heb na een heel fijn schooljaar mijn droombaan als doktersassistente gekregen” Educatie 30 sep, 08:00
Afbeelding
Afscheid nemen van een huisdier Educatie 29 sep, 18:00