Afbeelding

Coronapolsbandjes weer verkrijgbaar in Leeuwarden

Algemeen

 LEEUWARDEN - Bezoekers van horecagelegenheden en culturele gelegenheden in de binnenstad van Leeuwarden kunnen met ingang van vrijdag 28 januari weer gebruik maken van een polsbandje. Door het gebruik van polsbandjes kunnen horeca- en cultuurgelegenheden bezoekers makkelijker en sneller gastvrij ontvangen.

Dit was vanaf oktober ook al mogelijk maar vanwege de coronamaatregelen van de overheid, waarbij de horeca en de cultuursector haar deuren moest sluiten, was dit tijdelijk stopgezet. Nu de huidige versoepelingen weer ruimte bieden voor het bezoeken van deze gelegenheden, is het gebruik van polsbandjes opnieuw gestart.

Hierover zijn wij in gesprek geweest met Leeuwarder ondernemers en de KHN Leeuwarden. Zij spraken de duidelijke wens uit om het gebruik van polsbandjes weer mogelijk te maken. Gemeente Leeuwarden heeft begrip voor deze wens en faciliteert hier in.

Hoe werkt het?

De polsbandjes zijn elke vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 21.00 uur op te halen bij de checkpoints op het Wilhelminaplein en het Waagplein. Op vertoon van je QR-code en identiteitsbewijs kun je een polsbandje krijgen. De bandjes hebben dagelijks een andere kleur en zijn voorzien van een datum.

Uitbreiding

Bij de checkpoints is vanaf vrijdag 28 januari meer mogelijk dan alleen een polsbandje ophalen. Zo kun je er ook informatie over testen voor toegang krijgen. Kom je er in de binnenstad achter dat je je mondkapje bent vergeten? Ook daarvoor kun je gratis terecht bij een van de checkpoints. Tot slot kun je er ook informatie krijgen over het Corona Toegangsbewijs, hoe dit werkt en hoe je deze kunt installeren op je telefoon.

Indien de wens bestaat om uit te breiden, gebeurt dit. Het gebruik van de bandjes is geen verplichting maar een manier om het controlesysteem van het Corona Toegangsbewijs aan de deur te verlichten. Het gebruik van de polsbandjes duurt zo lang de versoepelingen dit toelaten.

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 13 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 19 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00