Afbeelding

Coronapolsbandjes weer verkrijgbaar in Leeuwarden

Algemeen

 LEEUWARDEN - Bezoekers van horecagelegenheden en culturele gelegenheden in de binnenstad van Leeuwarden kunnen met ingang van vrijdag 28 januari weer gebruik maken van een polsbandje. Door het gebruik van polsbandjes kunnen horeca- en cultuurgelegenheden bezoekers makkelijker en sneller gastvrij ontvangen.

Dit was vanaf oktober ook al mogelijk maar vanwege de coronamaatregelen van de overheid, waarbij de horeca en de cultuursector haar deuren moest sluiten, was dit tijdelijk stopgezet. Nu de huidige versoepelingen weer ruimte bieden voor het bezoeken van deze gelegenheden, is het gebruik van polsbandjes opnieuw gestart.

Hierover zijn wij in gesprek geweest met Leeuwarder ondernemers en de KHN Leeuwarden. Zij spraken de duidelijke wens uit om het gebruik van polsbandjes weer mogelijk te maken. Gemeente Leeuwarden heeft begrip voor deze wens en faciliteert hier in.

Hoe werkt het?

De polsbandjes zijn elke vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 21.00 uur op te halen bij de checkpoints op het Wilhelminaplein en het Waagplein. Op vertoon van je QR-code en identiteitsbewijs kun je een polsbandje krijgen. De bandjes hebben dagelijks een andere kleur en zijn voorzien van een datum.

Uitbreiding

Bij de checkpoints is vanaf vrijdag 28 januari meer mogelijk dan alleen een polsbandje ophalen. Zo kun je er ook informatie over testen voor toegang krijgen. Kom je er in de binnenstad achter dat je je mondkapje bent vergeten? Ook daarvoor kun je gratis terecht bij een van de checkpoints. Tot slot kun je er ook informatie krijgen over het Corona Toegangsbewijs, hoe dit werkt en hoe je deze kunt installeren op je telefoon.

Indien de wens bestaat om uit te breiden, gebeurt dit. Het gebruik van de bandjes is geen verplichting maar een manier om het controlesysteem van het Corona Toegangsbewijs aan de deur te verlichten. Het gebruik van de polsbandjes duurt zo lang de versoepelingen dit toelaten.

Afbeelding
NHL Stenden installeert eerste BioTransformer bij Hotel Management School Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Brommerrijder gewond bij botsing met bestelbus in Leeuwarden Politie 16 uur geleden
Afbeelding
Bij @ease Leeuwarden zijn Friese jongeren welkom om gewoon even hun hart te luchten Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
Gregorian Grace te zien in St. Bonifatiuskerk Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Mismatch opleidingen Column 24 mei, 15:00
Afbeelding
Componist des Vaderlands Martin Fondse schrijft muziek voor Nederland Evenement 24 mei, 14:40
Afbeelding
Boeren houden koeien binnen: protest tegen stikstofbeleid Samenleving 24 mei, 13:30
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 24 mei, 12:00