Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

“Een product wordt nog mooier als je het verhaal erachter kent”

Zakelijk

HEERENVEEN - Bijzonder en eigenzinnig, dat zijn misschien wel de beste woorden om De Kleine Fabryck in Heerenveen te omschrijven. Prachtige handgemaakte producten, met allemaal hun eigen verhaal. De Kleine Fabryck maakt namelijk gebruik van vernieuwende en milieuvriendelijke materialen. Mocht je nog niet een kijkje genomen hebben op de website: www.dekleinefabryck.nl, dan raden wij zeker aan om dit te doen. RondOm Vandaag spreekt met oprichter Marian Frontroth over het innovatieve bedrijf uit Friesland. 

De Kleine Fabryck is in 2021 opgericht als de ‘online’ tak van Frontstyle Reclame, kunststoffen en lasertechniek te Heerenveen. Met als doel om ook de consumentenmarkt te kunnen gaan bedienen met unieke producten en productietechnieken. Initiatiefnemer Marian Frontroth, vrouw van Michel Frontroth (eigenaar en oprichter van Frontstyle), is trots op deze kans. “Na jaren in de interieurbranche gewerkt te hebben, heb ik de mogelijkheid gekregen en uiteraard gepakt om een bedrijf te beginnen onder ons reeds bestaande bedrijf Frontstyle Reclame Kunststoffen en Lasertechniek. In ons mooie pand aan de Ynfeart te Heerenveen heb ik een schitterende showroom/magazijn van 275 vierkante meter tot mijn beschikking en dat heb ik De Kleine Fabryck genoemd”, legt ze uit.

“Alles wat ik kan tekenen en
bedenken, kunnen wij in
eigen huis maken.”

Alles wordt in eigen huis gemaakt

Vanwege haar passie voor interieurstyling, maar zeker ook voor product design, was de combinatie met Frontstyle al snel gemaakt. “In dit bedrijf maken wij al ruim 20 jaar reclame en interieurproducten middels onze full colour printtechnieken, interieurfolies, CNC frezen en Lasertechniek. En zeg nou zelf, als je al deze mogelijkheden in huis hebt, dan is de keuze toch snel gemaakt? Ik kan deze technieken combineren met mijn bovengenoemde passies en dat is een groot voordeel, want alles wat ik kan tekenen en bedenken, kunnen wij in eigen huis maken!”

Net even anders

Dit heeft geresulteerd in diverse unieke eigen producten, waar in veel gevallen afgeweken wordt van de materialen die nu veel gebruikt worden. Zo laat Marian ons in de showroom een prachtig nieuw product zien, namelijk een bloempot opgebouwd uit diverse lagen karton. Hiervan komt op korte termijn een mooie collectie op de site. 

Op het eerste gezicht valt het niet direct op, maar dan zie je de gedetailleerde inkepingen en draaiing van het karton wat ook in de lampen weer naar voren komt. “Daarnaast hebben we de bovenkant van de bloempot afgewerkt met gerecycled kunststof in een mooi pasteltintje, wat weer aansluit op de nieuwste trends”, legt Marian uit.
En door de mogelijkheden binnen Frontstyle, komen ze dan ook op unieke producten waar alle disciplines in verwerkt zitten. “Zo is onder andere onze klokken collectie ontstaan en is er bijvoorbeeld een uit zwart plexiglas gesneden klok gemaakt met een Carbon look toplaag en houten cijfers.”

Specialistische producten 

Marian is echt van de details en dat zie je terug in haar producten. Zo hangen er in de showroom handgemaakte lampen van gerecycled karton, prachtige led-frames met een dimmerfunctie, geometrische vormen van geborsteld rvs, waarbij de ene kant voorzien is van koper en de andere kant zwart, waardoor je de vorm ook nog kunt draaien, en ga zo maar door. Michel licht toe: “de meeste geometrische vormen worden gemaakt uit hout, wat relatief makkelijk te frezen is. Onze vormen zijn gemaakt uit kunststof, waardoor het verhaal achter het product weer iets specialer wordt. Dat maakt het echt een specialistisch product.”

Wederverkoop

Heeft u nu als bedrijf interesse gekregen in onze unieke producten voor in uw winkel of webshop? Dan kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om een afspraak te maken en hier verder over te praten wat de mogelijkheden zijn voor een mooie samenwerking.

Marian krijgt vele positieve reacties uit haar omgeving en merkt dat mensen haar producten gaaf vinden. Daarom wil ze graag naar buiten treden en meer mensen kennis laten maken met haar unieke producten. Neem daarom gerust eens een kijkje op de website: www.dekleinefabryck.nl, of neem contact op met Marian via: 0513-632519. Ze vertelt je graag meer over de mogelijkheden. 

De Kleine Fabryck
de Ynfeart 7-600
8447 GM Heerenveen
M: info@dekleinefabryck.nl
T: 0513-632519

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 11 uur geleden
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 13 uur geleden
Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 3 mei, 08:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00