Namens de Voedselbank Heerenveen kreeg Herman Spruijt (l.) de dozen met koffie/theepunten overhandigd door mede-organisator Jan de Kroon van de Lionsclub Heerenveen e.o.
Namens de Voedselbank Heerenveen kreeg Herman Spruijt (l.) de dozen met koffie/theepunten overhandigd door mede-organisator Jan de Kroon van de Lionsclub Heerenveen e.o. Foto: Douwe Jan

Lionsactie levert bijna miljoen DE punten op

Zakelijk

HEERENVEEN – De actie die de Lionsclub Heerenveen e.o. organiseerde voor het inzamelen van Douwe Egberts spaarzegels op koffie- en theeverpakkingen heeft maar liefst 991.339 of wel bijna een miljoen punten opgeleverd. 

Dat is uiteraard te danken aan de schenkers van de punten en ook aan de supermarkten Albert Heijn, de beide Jumbo’s en Poiesz in Heerenveen, de Buurtsuper in Oudeschoot en Coop Brouwer in Nieuwehorne, waar gedurende de maand december inzamelboxen stonden. 

Nog het meest mooie van deze actie is dat de Voedselbank Heerenveen voor dat aantal spaarpunten binnenkort 2000 pakken koffie ter beschikking krijgt voor toevoeging aan de voedselpakketten en het uitdelen daarvan aan haar bezoekers. Omdat koffie voor hen een duur product is, hebben ze nu dus de mogelijkheid om zonder aankoop toch een ‘lekker warm bakkie te doen’.

Landelijk is deze actie nu voor de tiende keer gehouden. Ditmaal verleenden daar 140 Lionsclubs hun medewerking aan. Vorig jaar leverde dat bijna 100 miljoen punten op; toen goed voor 200.000 pakken koffie. Uit waardering voor die opzet en uiteraard ook pr waarde voor de koffiefabrikant draagt Douwe Egberts daar 20% aan bij. 

Aangezien deze activiteit in Heerenveen en Nieuwehorne ook een prima resultaat opleverde, zal die in december a.s. worden herhaald. Daarom nu alvast een oproep om de DE koffie- en theepunten daar voor te sparen.

Afbeelding
9 van de 18 Friese gemeenten verhoogden toeristenbelasting Samenleving 22 uur geleden
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 27 feb, 08:00
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 26 feb, 18:00
Afbeelding
Naar een betekenisvolle Matthäus Passion Cultuur 26 feb, 15:00
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 26 feb, 12:00
Afbeelding
Opsteker voor Delta Impuls: ploeg boekt eerste zege van 2024 Sport 26 feb, 10:00
Afbeelding
Taxatiemiddag in 't Gerecht in Heerenveen Evenement 25 feb, 10:00
Anton Ripassa
Verhalen uit de Samenleving op 4 maart met Verhalen van Anton Ripassa en Muziek van Duo Myla Evenement 24 feb, 10:00