Namens de Voedselbank Heerenveen kreeg Herman Spruijt (l.) de dozen met koffie/theepunten overhandigd door mede-organisator Jan de Kroon van de Lionsclub Heerenveen e.o.
Namens de Voedselbank Heerenveen kreeg Herman Spruijt (l.) de dozen met koffie/theepunten overhandigd door mede-organisator Jan de Kroon van de Lionsclub Heerenveen e.o. Foto: Douwe Jan

Lionsactie levert bijna miljoen DE punten op

Zakelijk

HEERENVEEN – De actie die de Lionsclub Heerenveen e.o. organiseerde voor het inzamelen van Douwe Egberts spaarzegels op koffie- en theeverpakkingen heeft maar liefst 991.339 of wel bijna een miljoen punten opgeleverd. 

Dat is uiteraard te danken aan de schenkers van de punten en ook aan de supermarkten Albert Heijn, de beide Jumbo’s en Poiesz in Heerenveen, de Buurtsuper in Oudeschoot en Coop Brouwer in Nieuwehorne, waar gedurende de maand december inzamelboxen stonden. 

Nog het meest mooie van deze actie is dat de Voedselbank Heerenveen voor dat aantal spaarpunten binnenkort 2000 pakken koffie ter beschikking krijgt voor toevoeging aan de voedselpakketten en het uitdelen daarvan aan haar bezoekers. Omdat koffie voor hen een duur product is, hebben ze nu dus de mogelijkheid om zonder aankoop toch een ‘lekker warm bakkie te doen’.

Landelijk is deze actie nu voor de tiende keer gehouden. Ditmaal verleenden daar 140 Lionsclubs hun medewerking aan. Vorig jaar leverde dat bijna 100 miljoen punten op; toen goed voor 200.000 pakken koffie. Uit waardering voor die opzet en uiteraard ook pr waarde voor de koffiefabrikant draagt Douwe Egberts daar 20% aan bij. 

Aangezien deze activiteit in Heerenveen en Nieuwehorne ook een prima resultaat opleverde, zal die in december a.s. worden herhaald. Daarom nu alvast een oproep om de DE koffie- en theepunten daar voor te sparen.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 13 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 19 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 21 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00