Afbeelding
Foto: Maaike Zelvelder

Bronzen medaille op NK Voltige Prinsepaard Joure

Sport

JOURE - Sara Regensburg (11 jr) van Voltigevereniging ‘t Prinsepaard uit Snikzwaag/Joure heeft de bronzen medaille in de klasse L solo voltigeren gewonnen. Zij behaalde dit fantastische resultaat op het paard Finnegan met als longeur/ trainer/coach Hellen Engbersen afgelopen vrijdag 19 augustus op het Voltige kampioenschap tijdens de Hippiade van de KNHS op het KNHS centrum te Ermelo.

Voltige

Voltige is een combinatie van turnen, acrobatiek en dansen op de rug van een galopperend paard. Sinds 2020 is het thuishonk van de voltigevereniging gevestigd in stal De Zwagemer in Snikzwaag. 

Twee voltigeurs van de vereniging hadden zich dit jaar met punten geplaatst in het deelnemersveld van slechts vijftien plaatsen op dit kampioenschap, wat op zich al een zeer mooi resultaat was, bij de beste vijftien van Nederland horen. Ylse Hoekstra (16 jr) deed mee in de L klasse op Finn en werd 14e. Een hele mooie prestatie nadat ze herstellende is van pfeiffer. Ze had zich onverwachts toch geplaatst en het was een geweldige ervaring voor haar.

Eén van de jongste voltigeurs

Sara was net als in 2019, het laatste kampioenschap voor corona, één van de jongste voltigeurs die zich geplaatst had. Ze strijdt een dappere strijd tegen veel oudere voltigeurs.

Sara kan dat, aldus trainster Hellen: ze traint serieus en op een bepaalde manier heel volwassen. Vanaf 6 jr wordt ze al getraind door Hellen volgens het systeem van “self regulated learning”; de sporter wordt zelf steeds opnieuw getriggerd in mee nadenken wat ze per training nodig heeft en wil gaan doen. Dat is in en buiten het wedstrijdseizoen om telkens weer anders, ook de lichamelijke conditie van de sporter (herstellen, rust, spieropbouw, flexibiliteit) speelt daarbij een grote rol. Sara traint 2x per week op het paard en verder thuis veel kracht, lenigheid en op de oefenton. De technieken worden bij voltige op een oefenton (neppaard) aangeleerd en verbeterd. Verder heeft ze veel geturnd en zit ze op dansen.

Sara voltigeert al sinds haar 6e bij ‘t Prinsepaard en komt nu op een niveau dat ze zich ook internationaal kan gaan meten in de Children’s klasse. Trainer Engbersen heeft veel ervaring en is nationaal en internationaal jaren actief in de voltige sport en heeft met solo sporters en een juniorenteam van 7 voltigeurs, jongens en meiden veel prestaties behaald. Superleuk allemaal aldus Hellen, die al 20 jaar in de voltige sport actief is.

Sponsoren

Sara zoekt nog sponsoren om ook internationaal te kunnen gaan starten de komende jaren. We hebben meerdere sponsormogelijkheden in de aanbieding. De wedstrijden zijn duur, en soms ver weg in Europa. Sara’s droom is ooit op een EK of WK voor Nederland te mogen uitkomen in de juniorenklasse (14 -18 jr). Volgens Hellen is ze daar hard naar op weg en als ze zo doorgaat kan dat zeker realiteit gaan worden.

Haar kür thema was dit kampioenschap “Aristocats” van Disney met het liedje “Kat met de grote K”, waarmee ze hoog scoorde en de bronzen plak binnen sleepte.

Bij wedstrijden zijn er altijd 2 rondes in galop: de verplichte oefeningen en de vrije kür op muziek.

Kijk voor meer info op www.prinsepaard.nl, ook sponsoren kunnen zich daar melden.

Afbeelding
Sara met Finn met Kurthema “Kat met de grote K” uit Aristocats
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 17 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 23 uur geleden
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00