Easy Active maakt fitness leuk en uitdagend.
Easy Active maakt fitness leuk en uitdagend. Foto: Easy Active

Hoe hou je goede voornemens vol?

Samenleving

HEERENVEEN - “Het is NU of NOOIT”, dat is de actie waarmee sportschool Easy Active in Heerenveen sporters motiveert om weer in beweging te komen. Tijd om jouw goede voornemens om te zetten in een actieve leefstijl. Personal trainer en eigenaar Jan-Willem Monhemius legt uit hoe Easy Active jou kan helpen om je doelen te verwezenlijken.

“NU of NOOIT is een bijzondere actie gericht op de essentie van sport. Het is in deze tijd super belangrijk om fit te worden, omdat je dan minder vatbaar bent voor corona”, legt Jan-Willem uit. “Na het onderbreken van je ritme, is het vaak lastig om weer in beweging te komen. Zeker als je van nature niet heel sportief aangelegd bent. Met deze actie proberen wij de drempel om te sporten zo laag mogelijk te maken.” 

Hoe werkt de actie? 

Met de actie NU of NOOIT krijg je korting aan de hand van je BMI (Body Mass Index). Hoe hoger jouw gemeten BMI, hoe meer korting je krijgt bij een fitnesstraject van Easy Active. “Onze doelstelling is om mensen fitter en gezonder te maken. Juist voor de mensen die het lastig vinden om te sporten, is dit een heel leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met sport.”

“Juist voor de mensen die het lastig vinden om te sporten, is dit een heel leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met sport.”

Wat is jouw biologische leeftijd? 

Bij Easy Active werk je samen met een personal trainer een traject van twaalf weken af. “We stellen aan de hand van fittesten je biologische leeftijd vast. Dat doen we door je gewicht te meten in combinatie met je lengte. We kijken hierbij naar kracht, conditie en de lichaamssamenstelling. In twaalf weken gaan we proberen de biologische leeftijd zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Dat is een heel leuke uitdaging. Je zult merken dat je gemotiveerd raakt, wanneer de leeftijd steeds verder daalt”, legt Jan-Willem uit. 

Sporten wordt leuker met eGym

Jan-Willem benadrukt het belang van motivatie en plezier tijdens het sporten. “We zijn continu bezig om te kijken hoe we sporten leuk en aantrekkelijk kunnen maken. Een ‘gewone’ fitnesstraining kan best wel saai zijn, maar daar hebben wij een oplossing voor gevonden, namelijk: eGym.” 

eGym is een cirkeltraining met apparaten die door continue meting steeds aan de kracht van de sporter aanpassen. Door de programmakeuze kun je het trainingsdoel veranderen van conditie en kracht naar bijvoorbeeld vetverbranding, revalidatie of topsport begeleiding. Met elke zes weken een evaluatie door de trainer, ben je verzekerd van resultaat. “De training lijkt meer op een spel dan op fitness en toch zijn de resultaten geweldig. De app houdt je vorderingen bij en de trainers begeleiden jou iedere zes weken voor een maximaal resultaat. Twee keer een half uur in de week kan al genoeg zijn om fitter te worden.”

Ben jij nieuwsgierig?

Denk jij dat Easy Active iets voor jou is? “We willen heel graag een steentje bijdragen aan een gezondere wereld. Probeer het eens en kijk waar jouw grenzen liggen!”

www.easyactive.nl

Afbeelding
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 3 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 9 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 11 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 13 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00