Afbeelding

VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels”

Gezondheid

FRIESLAND - Stel, je bent aan het genieten van een heerlijke warme zomerdag en plotseling merk je op dat je dikke enkels hebt. Je benen zijn vol vocht gelopen en geven je een zwaar gevoel. Of, je hebt een staand beroep of een beroep waar je weinig in beweging komt, ook dan komt het regelmatig voor dat je aan het einde van de werkdag vermoeide, zware en opgezwollen benen hebt. Klinkt dit als een herkenbaar probleem? Wij, compressietherapeuten uit de omgeving Friesland, hebben de oplossing voor je!

Het belangrijkste doel van onze behandeling is het terugdringen van het vocht in je benen. Dit doen wij door compressie (druk) uit te oefenen op het ledemaat in combinatie met beweging. Deze behandeling wordt dan ook vaak ambulante compressietherapie genoemd. Om uw benen van het vocht te ontdoen kunnen wij de VaroCare inzetten.

VaroCare is een aanpasbare klittenbandzwachtel die op een effectieve manier helpt om vochtophopingen (oedeem) in voeten, benen en armen te verminderen. Het betreft een confectieproduct dat beschikbaar is in verschillende omvangs- en lengtematen.

De VaroCare producten zijn eenvoudig zelfstandig aan te brengen, met als doel het zelfmanagement te stimuleren en het aanleggen van een zwachtelverband te vereenvoudigen. Eenmaal gesloten doet het VaroCare product overdag en/of ‘s nachts zijn werk. De ultra korte-rek zorgt ervoor dat het oedeem gereduceerd wordt. Het unieke van een VaroCare product is dat, bij afname van het oedeem, het product snel en eenvoudig (zelfstandig) bijgesteld kan worden. Het zwachtelen van een onderbeen en voet kan nu binnen enkele minuten gedaan worden! Of het nu door de gebruiker zelf gedaan wordt, door een mantelzorger of door de thuis/wijkzorg, zwachtelen was nog nooit zo eenvoudig en efficiënt. 

VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen!

VaroCare is beschikbaar voor verschillende lichaamsdelen. Informeer naar de mogelijkheden bij Aly Heida (Wolvega), Hamstra Compressiezorg (Dokkum, Hurdegaryp en Minnertsga), Helfrich Compressiezorg (Drachten, Surhuisterveen, Burgum en Leeuwarden), Huidtherapie van As (Heerenveen), van Hulten elastische kousen (Lemmer, Sneek, Joure, Makkum, Workum en Bolsward).

Therapeutische elastische kousen

Zodra er in de benen met behulp van VaroCare voldoende oedeem afname (reductie) is bereikt, kan er vervolgens een therapeutische elastische kous worden aangemeten om het behaalde resultaat te behouden.

Therapeutische elastische kousen, wat zijn dat nou eigenlijk? Therapeutische elastische kousen, in de volksmond vaak steunkousen genoemd, zijn medische hulpmiddelen die druk geven op een ledemaat. Deze druk is rond de enkels het hoogst om volgens een voorgeschreven drukverval naar boven toe af te nemen. Door deze druk wordt de afvoer van bloed en lymfevocht bevordert en worden klachten als vochtophoping en rusteloze benen tegengegaan. 

De kousen worden veelal gedragen op aanraden van een (huis)arts. Met de verkregen verwijzing kunt u terecht bij een compressietherapeut, huidtherapeut of oedeemfysiotherapeut voor het aanmeten van de kousen. Daarnaast kunnen therapeutisch elastische kousen preventief gedragen worden ter voorkoming van bijvoorbeeld spataderen. 

Er bestaan twee soorten therapeutische elastische kousen: rondbrei- en vlakbreikousen. Rondbreikousen zijn naadloos, vlakbreikousen hebben daarentegen een naad aan de achterkant van het been. Van beide soorten zijn verschillende merken, typen en drukklassen op de markt. Uw therapeut weet precies wanneer welke kous gewenst is en kan voor u de meest geschikte keuze maken. Ook voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent therapeutische elastische kousen kunt u contact opnemen met Aly Heida (Wolvega), Hamstra Compressiezorg (Dokkum, Hurdegaryp en Minnertsga), Helfrich Compressiezorg (Drachten, Surhuisterveen, Burgum en Leeuwarden), Huidtherapie van As (Heerenveen), van Hulten elastische kousen (Lemmer, Sneek, Joure, Makkum, Workum en Bolsward).

Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
Outdoor Oudehaske verrast bezoekers met nieuwe activiteiten dankzij jonge ondernemer Sport 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Fryske Tsjinst: Wa is God foar dy? Samenleving 1 jun., 15:00
Afbeelding
Vaar mee en beleef Sail Den Helder 2023 op zijn best! Evenement 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:22
Afbeelding
Eis OM: vier maanden voorwaardelijke celstraf voor niet inroepen van hulp bij overlijden Lisette Elzinga Politie 1 jun., 08:00
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00