Afbeelding

Smart homes en gemak: hoe slimme technologie ons leven eenvoudiger kan maken

Financieel

HEERENVEEN - Tegenwoordig ontkom je er bijna niet meer aan, slimme technologie wordt steeds meer onderdeel van ons dagelijkse leven. Van slimme thermostaten en verlichting tot aan spraakgestuurde assistenten en camera’s. De mogelijkheden van smart homes zijn eindeloos. Maar wat maakt het dat deze technologie ons zo aantrekt? Het antwoord hierop is simpel: gemak. Met slimme technologie kun je je leven eenvoudiger maken, tijd besparen en je focussen op zaken die er echt toe doen. In dit artikel bespreken we de voordelen van smart homes en hoe je je leven met slimme technologie makkelijker kunt maken.

Altijd in verbinding met je huis

Smart homes brengen veel gemak met zich mee. Het maakt niet uit waar je je op de wereld bevindt, zolang je over een internetverbinding beschikt, ben je altijd verbonden met je huis. Met een smartphone of tablet kun je vanuit overal de verlichting, verwarming, airconditioning, camera’s en zelfs apparaten in de keuken bedienen. Dit betekent dat je niet fysiek aanwezig hoeft te zijn om je woning te kunnen monitoren of aan te passen. Met een slimme radiatorknop van Robbshop kun je je verwarming bijvoorbeeld op afstand bedienen. Wie wil er nou niet thuiskomen in een huis met de perfecte temperatuur en de oven die al voorverwarmd is?

Bespaar energie met een smart home

Een van de grootste voordelen van een smart home is de energiebesparing die het biedt. Je thermostaat kun je bijvoorbeeld leren wanneer het aan of uit moet gaan, zonder dat je daar een handeling voor hoeft te verrichten. Dit vermindert je energieverbruik en zorgt uiteindelijk voor een lagere energierekening. Daarnaast kun je gemakkelijk je slimme apparaten uitschakelen wanneer je ze niet gebruikt, zonder ervoor hoeven op te staan! Zijn je traditionele apparaten nog niet aan vervanging toe? Dan kun je deze apparaten slim maken met een slimme stekker. Zo kun je de apparaten alsnog op afstand in- of uitschakelen.

Gemak met spraakbesturing

Een ander aspect van smart homes is de integratie met slimme assistenten zoals Google Assistant, Siri of Alexa. Met deze assistenten in huis kunnen we apparaten bedienen door middel van spraakopdrachten, zonder onze handen te gebruiken. Vertel je assistent om de verlichting uit te schakelen of om je televisie aan te doen en op het juiste kanaal te zetten. En voor je het huis uit gaat, kun je eenvoudig de weersvoorspelling vragen, zodat je altijd goed gekleed naar buiten gaat! Doordat je dit alles kunt doen terwijl je bijvoorbeeld aan het koken bent, kun je met een smart home ook nog eens tijd besparen!

Afbeelding
Heerenveen ontvangt 1,75 miljoen subsidie ter ondersteuning van de herontwikkeling van het centrum Politiek 9 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00