Afbeelding

Pot, Baumgarten & Van Astenrode spelen in de Terbandster Tsjerke

Cultuur

HEERENVEEN - Op zondag 13 maart om 15:00 uur kun je in de Terbandster Tsjerke genieten van een unieke cross-over van volksmuziek en jazz. Peter Pot, Philip Baumgarten en René van Astenrode spelen muziek vol prachtige melodieën en heerlijke ritmes, die heel vertrouwd voelen en tegelijk heel bijzonder zijn.

Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekharmonicaspelers. De ‘trekzak’ is altijd hét instrument geweest op bruiloften en partijen, maar het was ook het ‘arme lui’s orgel’ en werd niet helemaal serieus genomen. Zoals Peter Pot erop speelt, verandert de trekzak echter in een subtiel en kunstzinnig instrument.

Philip Baumgarten (contrabas en basgitaar) heeft – naast de langdurige samenwerking met Peter Pot – altijd met veel enthousiasme jazz gespeeld. Zo kreeg de duo cd The Hurricane Sessions, die hij maakte met de Amerikaanse jazzsaxofonist Bob Anram, 4,5 van de 5 sterren in het toonaangevende Nederlandse jazz tijdschrift Jazzism.

René van Astenrode is een uitmuntende jazzdrummer en een graag geziene gast op jazz sessies. Hij levert nu ook prachtige compositorische bijdragen en arrangementen voor het repertoire. Uiteraard zal tijdens het concert veel aandacht worden besteed aan het nieuwe album dat in het voorjaar van 2022 uitkomt.

Voorverkoop via het Posthuis Theater is mogelijk tot de vrijdag voor het concert. Daarna gaat de verkoop van kaarten via de Terbantster Tsjerke zelf.

Over de Terbantster Tsjerke

Reeds in 1315 was er in het dorpje Bant een kapel aanwezig. Deze was gewijd aan de Heilige Catharina, waardoor het dorp ook wel Catharinabant heette. Na de hervorming ging deze naam verloren. In 1638, 1743 en 1843 werd de kerk herbouwd. Zowel exterieur als interieur dragen het karakter van een waar monument. De blokvormige voorbouw met zijn helder gele bepleistering geeft de kerk een gouden aanblik. De voorgevel laat drie sierlijke rondbogen zien, gedragen door pilasters en met twee blinde nissen. Boven de bogen geven verdiepte rechthoekige vlakken het bouwjaar weer: Anno 1843.

Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 10 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Volop activiteiten in de meivakantie bij Sportstad Heerenveen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Schoon Belonen Heerenveen geopend Politiek 20 uur geleden
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Heerenveen ontvangt 1,75 miljoen subsidie ter ondersteuning van de herontwikkeling van het centrum Politiek 29 apr, 08:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00