Afbeelding
Foto: KRO-NCRV

Kerst met de zandtovenaar gaat door als televisieproductie

Algemeen

HEERENVEEN - De Tiende editie van KRO-NCRV’s Kerst met de zandtovenaar vanuit Heerenveen gaat door, maar wel zonder publiek. Wegens de coronamaatregelen is dit besluit genomen. KRO-NCRV brengt Heerenveen nog steeds kerstsferen middels een televisieproductie Kerst met de zandtovenaar, te zien op zaterdag 18 december om 19.20 uur op NPO Zapp. Vanaf de Crackstate in Heerenveen wordt door zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus tot leven gewekt. Diverse Nederlandse artiesten zingen tijdens dit muzikale familiespektakel bekende en nieuwe kerstliedjes.

Eerder dit jaar is er gecommuniceerd dat het evenement vrij te bezoeken zou zijn. Door de nieuwe ontwikkelingen en maatregelen omtrent corona is er in samenspraak met Gemeente Heerenveen, Regio Heerenveen ’n Gouden Plak en KRO-NCRV besloten om het muzikale familiespektakel door te laten gaan als televisieproductie, wat betekent dat er geen publiek aanwezig is. We raden inwoners ook ten zeerste af om naar de Crackstate in Heerenveen te komen op 12 december.

In de maand november hebben de basisscholen uit de regio zich kunnen aanmelden voor een ‘toolkit’ waarbij kinderen zelf aan de slag kunnen gaan als zandtovenaar. Heb jij je als basisschool niet aangemeld voor de ‘toolkit’? Niet getreurd! Er is op de website van regio Heerenveen ’n Gouden Plak via https://www.ngoudenplak.nl/zandopschool/ een ‘zandtekening’ te downloaden zodat iedereen betrokken kan zijn bij Kerst met de zandtovenaar.

Voor de ouderen in verzorgingstehuizen in de regio stelt regio Heerenveen ’n Gouden Plak in samenwerking met Gemeente Heerenveen en KRO-NCRV een box met lekkers beschikbaar. Deze box is bedoeld om bewoners samen te brengen om met elkaar te genieten van een kop koffie, thee of warme chocolademelk en lekkers tijdens de televisie-uitzending Kerst met de zandtovenaar op zaterdag 18 december om 19.20 uur op NPO Zapp.

Kerst met de zandtovenaar wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO-NCRV. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door regio Heerenveen ‘n Gouden Plak en de Protestantse Kerk in Nederland. 

Kerst met de zandtovenaar is te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp op: 
zaterdag 18 december om 19.20 uur
woensdag 22 december om 17.20 uur 
Zaterdag 25 december om 19.30 uur

Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
Outdoor Oudehaske verrast bezoekers met nieuwe activiteiten dankzij jonge ondernemer Sport 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Fryske Tsjinst: Wa is God foar dy? Samenleving 1 jun., 15:00
Afbeelding
Vaar mee en beleef Sail Den Helder 2023 op zijn best! Evenement 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:22
Afbeelding
Eis OM: vier maanden voorwaardelijke celstraf voor niet inroepen van hulp bij overlijden Lisette Elzinga Politie 1 jun., 08:00
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00