Afbeelding
Foto:

Knappe Mo zoekt nieuwe mand

Algemeen

FRIESLAND - Dit is Mo! Mo is een gecastreerde reu en geboren in juni 2018. Mo lijkt sterk op een labrador maar is toch echt een kruising; hij heeft een schofthoogte van 66 cm en weegt 44 kilo, dus niet echt een kleintje te noemen. Als pup was hij voor veel dingen bang, maar dat is al stukken veranderd. Hij kan goed alleen thuis zijn, vindt kinderen leuk, maar wordt - omdat hij veel te lomp is - niet geplaatst bij kinderen onder de 12. 

Ben je een onbekende voor hem, dan is hij eerst wat afstandelijk en voorzichtig. Het is geen hond die je als bezoek zijnde meteen moet gaan benaderen, hier houdt hij niet van en vind dat ook wat eng: hij komt vanzelf wel naar je toe. Met andere woorden: hij vind het dus wel fijn als je zijn persoonlijke ruimte respecteert. 

Mo is gewend om samen te wonen met een kat. Met andere honden gaat hij goed om, zeker met de kleinere wil hij graag spelen; met grotere honden is het ook goed, maar gaat die ander dominant gedrag vertonen, kan hij dit terug gaan doen. Loslopen is hij niet gewend, al wordt daar nu al wel mee geoefend. Mo kan ontzettend leuk spelen met bijvoorbeeld zijn touw of knuffels, al blijven die laatste niet altijd heel. 

Mag hij mee in de auto dan doe je hem daar een groot plezier mee, want dit vindt hij namelijk ontzettend leuk. Als Mo denkt dat er gevaar dreigt voor één van zijn gezinsleden, of hij vertrouwd de situatie gewoonweg niet, gaat hij voor zijn baas staan (met name buiten kan hij dit doen). 

Heeft u een fijn plekje voor deze lieve, gehoorzame jongen en denkt u dat hij heel goed bij u zou passen, neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Let op: Mo wordt herplaatst door de organisatie SOS voor Huisdieren Friesland. RondOm Vandaag is niet verantwoordelijk voor de plaatsing van Mo en we doen daarom ook geen uitspraken over hem. Wil je weten of Mo nog beschikbaar is, of dat de organisatie nog andere hondjes heeft die een mandje zoeken, ga dan naar www.sosdier.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 13 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 16 uur geleden
De nieuwe vestiging opent op 11 mei.
E-Bike Center Heerenveen opent nieuwe vestiging Zakelijk nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:37
Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 3 mei, 08:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00