Stichting Tjongeroog
Stichting Tjongeroog

Trainingsinstituut Tjongeroog voor bezinning en vitaliteit

Algemeen

Trainingsinstituut Tjongeroog is een centrum voor ontmoeting, persoonlijke groei, ontspanning en cultuur in de landelijke omgeving van Oudehorne. Tjongeroog wil een lichtplek zijn in de wereld.

“Het doel van het werk op Tjongeroog is dat ieder mag ontdekken wie hij/zij is, met kwaliteiten en schaduwkanten. Zichzelf leert zien als ondernemer van het bestaan en besef krijgt van een individueel levensproject.
Dat hij/zij de samenhang ontdekt tussen lichaam en ziel. De ziel als centrum van gevoelens en emoties en onvergankelijke geest.
Dat de mens een mooi en goed product is van de schepping en hij/zij zelf verantwoordelijk is om van hieruit te werken. Dat de mens meer leert uit ervaringen dan uit theorie en boeken. Dat kameraadschappelijke feedback en spiegeling helpen om bewustzijn te ontwikkelen en belangrijke levensprojecten te verwerkelijken. Ik zie het hele leven als een leerschool”.

Dit scheef Godefrida Hoogenraad-Oberman, oprichtster van Stichting Trainingsinstituut Tjongeroog, voor haar overlijden in 2018. Zij was psycholoog/psychotherapeut, met grote wijsheid en liefde voor mensen. Medewerkers zetten haar werk voort op Tjongeroog in Oudehorne.

De trainingen en cursussen hebben zelf-ontplooiing en bewustzijnsverruiming ten doel, zonder een bepaalde binding met religie of filosofie, wel met eerbied voor de natuur en voor het wezen van mens-zijn in een bezielde grotere samenhang. 

Ieder jaar start in september de 1-jarige Persoonlijk Succes Training met maandelijks een wisselend thema, zoals Oordeel-loos Communiceren, ondernemer zijn in je bestaan, lichaamswerk, het leven als leerschool, gezondheid. Daarnaast vinden diverse gespreksgroepen en workshops plaats, o.a. Energetisch Lichaamswerk en Paarden Spiegelen.

Op zaterdag 22 augustus heeft Tjongeroog een Open Dag waar ieder kan komen kijken en beleven. Op de vrijdagavond ervóór, 21 augustus, is er een openluchtconcert van Ekaterina Levental die met zang en harp haar persoonlijke levensverhaal vertelt. Dit alles is gratis toegankelijk.

Zie voor verdere informatie op www.tjongeroog.nl

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 12 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Volop activiteiten in de meivakantie bij Sportstad Heerenveen Sport 30 apr, 10:00
Afbeelding
Inschrijving Schoon Belonen Heerenveen geopend Politiek 30 apr, 08:00