Afbeelding

Trainster José van der Veen houdt van turnen en van show

Algemeen

Twee dagen vol acrobatiek, turnen, trampolinespringen, theater en muziek vanuit vijf werelddelen samengebracht in de tot theater omgetoverde turnhal van Sportstad Heerenveen. Dat was 'It's a kind of Christmas – Around the world'. José van der Veen van de organiserende stichting GyMusic Productions kijkt er met veel genoegen op terug. Het was hectisch, maar geweldig.

Op de website en op de Facebookpagina van stichting GyMusic Productions kun je mooie filmpjes en foto's van het spektakel terugvinden. Na de edities van 2017 en 2018 was er in 2019 ook weer volop mooie kleding, choreografie, professionele muzikanten en topsporters.

José van der Veen is trainster bij Topsport Noord in Sportstad Heerenveen en bij WIK-FTC in Heerenveen met (aanstormende) 'subtopturners'. "Eigenlijk had ik het rustiger aan zullen doen want daarom was ik gestopt bij de nationale turnbond waar ik vijf jaar trainer ben geweest", aldus de geboren Burgumse. Van rustig aan doen was geen sprake, want de megashow was hectisch dus er moest veel worden geregeld.

Brigitte van den Bergh, Kirsten Kapetein en dirigent Hendrik de Boer zijn de andere drie organisatoren. In de show werden kerstklanken uit Afrika, Azië, Latijns Amerika en Australië gecombineerd met performances van Friese talenten van Topsport Noord, WIK-FTC, Adonis Sportacrobatiek, Demoteam BCD, Acro Academy, Trampoline School Heerenveen, Van der Lei Showproducties, OBQ Leeuwarden en topsportturners Naomi Visser, Vera van Pol en Rick Jacobs en trampolinespringers Bram Marskamp en Daan Bergsma.

Straks optreden in Borne
Op 25 januari treden de artiesten van GyMusic op bij de sportverkiezingen van de gemeente Borne. Ze treden af en toe af, op verschillende locaties en gebeurtenissen. José zou dat wel vaker willen, want deze shows regelen geeft voldoening.

Het zijn ook gewoon mooie shows waar zowel de spelers/sporters als de toeschouwers blij van worden, van turnen en acrobatiek en muziek in een mooie vormgeving. Als turntrainster heeft de 42-jarige José het al druk genoeg. Ze heeft dertig trainingsuren per week, voor Topsport Noord en voor WIK-FTC en daar vallen voorbereidingen en wedstrijdbegeleiding buiten.

Tussendoor is ze voor de Turnbond mee geweest naar het wereldkampioenschap dit jaar en naar het Europees kampioenschap in 2018. "Dat is geweldig om mee te maken. Bij het WK in Stuttgart werden we zesde bij de kwalificatie en achtste in de teamfinale. Bij het EK in Glasgow werden we derde in de teamfinale. Dat is in een mondiale grote sport als turnen echt een topprestatie."

"Het was ook mooi om te zien dat meisjes die ik vroeger in Jong Oranje trainde nu op dit niveau turnden. Het is geweldig, mensen begeleiden naar het niveau dat ze nastreven. Het lukt niet altijd, maar wanneer het wel lukt geeft dat ontzettend veel voldoening."

Afbeelding
Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00
Afbeelding
Weerbaarheidstraining voor sekswerkers in Friesland Zorg & Welzijn 1 dec., 10:00