Afbeelding

Heerenhage, nu te huur!

Wonen

HEERENVEEN – Het nieuwe appartementengebouw voor senioren is klaar. De eerste mensen wonen er inmiddels en zij genieten volop van het uitzicht over water en land. In de tuin groeit en bloeit er van alles en is er voortdurend iets te genieten.  

Warmtepomp met lage kosten

Over energiekosten nu en in de toekomst maken veel mensen zich zorgen. Een warmtepomp kan prima zorgen voor de verwarming van een woning, maar tegelijkertijd lees je dat je dan weer hoge een hoge elektriciteitsrekening kunt verwachten. Maar dat hangt wel af van het soort warmtepomp. 

In Heerenhage hebben de appartementen een water/water warmtepomp Deze voorziet de vloerverwarming van warmte en – op warme zomerdagen – van koeling. De afgelopen zomer hebben we gemerkt dat we de temperatuur met wel 5 graden kunnen terug koelen, waardoor het in Heerenhage heel aangenaam was. 

Die warmtepomp is aangesloten op bronnen die diep in de tuin van Heerenhage zijn geboord. Bodemwarmte is eigenlijk pure zonne-energie die in de aardbodem ligt opgeslagen. Als de zon in het voorjaar sterker gaat schijnen, wordt er meer en meer warmte onder het aardoppervlak opgeslagen. Bodemwarmte vind je dan ook tot wel 100 meter diep in de aardbodem en zo’n 300 meter diep in grondwater. 

Tegen het najaar is er – zelfs na een niet zo warme zomer – voldoende energie in de aardbodem opgeslagen om de appartementen tot de volgende zomer te verwarmen met hernieuwbare energie van de zon. In de winter is het aangenaam warm en in de zomer prettig koel. 

Iedere huurder sluit zelf een energiecontract, maar gemiddeld komt het neer op ongeveer 85  euro per appartement per maand. Dat valt toch mee?

Een huis of een appartement

Het ene moment lees je in de krant dat senioren het liefste in een huis met een tuin willen wonen en het andere moment dat de voorkeur uit gaat naar een appartement. Kom gewoon eens kijken. Dat geeft echt de beste indruk. 

Geen verplichtingen

Mensen die hier komen wonen zoeken een prettige woonplek voor de toekomst, maar verwachten en willen niet meer dat alles vastligt en voor hen wordt geregeld. Het verplichte servicepakket met maaltijden, zorg en huishoudelijke hulp is niet meer van deze tijd. Ze willen zelf bepalen óf en zo ja welke maaltijdservice of alarmeringssysteem ze willen hebben en wanneer en met wie ze koffie gaan drinken en willen geen verplichtingen. Senioren van nu willen zelf kunnen kiezen wat ze doen en waar ze hun geld aan uitgeven’’. 

Zelfstandig wonen, maar onder één dak

‘’Je woont zelfstandig in Heerenhage, maar je leeft er samen’’. Er staat altijd iemand klaar die meedenkt en helpt waar mogelijk. Een vertrouwd gezicht wanneer een bewoner behoefte heeft aan een luisterend oor of een helpende hand. 

Mensen vinden het wel lastig om het moment te bepalen. Vaak bestaat er het gevoel dat er een aanleiding moet zijn. Bijvoorbeeld een verslechterende gezondheid. Maar willen is leuker dan moeten, dus waarom zou je wachten tot dat moment?

Van maandag tot en met donderdag staan Karin en Jolanda voor huurders klaar als aanspreekpunt voor allerlei praktische zaken en het coördineren alle onderhoudstaken binnen het gebouw. Ook bij een calamiteit ’s avonds of in het weekend is er hulp op afstand beschikbaar. 

Naar elkaar omkijken

Heerenhage is een plek geworden waar mensen veilig en comfortabel kunnen blijven wonen, ook als de situatie verandert. In de nieuwe appartementen kunnen huurders tot op hoge leeftijd thuis zelf prima uit de voeten. Geen drempels, bredere deuren, geen verdiepingen, ruime keuken en sanitair. 

Er is veel belangstelling voor de nieuwe appartementen.  Karin en Jolanda geven op afspraak vrijblijvende rondleidingen op maandag- en donderdagmiddag.  Wilt u kennismaken of meer informatie, neem dan gerust contact op. 

Heeft u een vraag over Heerenhage? 

In Heerenhage woont u zelfstandig en bepaalt en regelt u alles zelf, maar een vriendelijk gezicht of een helpende hand is nooit ver. U woont in een gebouw met andere generatiegenoten die u ontmoet wanneer u dat wilt. Bij de brievenbus of met een cappuccino in de serre met uitzicht op het water. De serre is een prachtige ruimte waar u ook uw verjaardag of een ander feestje kunt vieren.

Bel gerust: 085 - 487 15 39. 

Het kantoor is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur voor het maken van afspraken en/of vragen.

Volg de ontwikkelingen op onze Facebookpagina of op www.heerenhage.nl.

Heerenhage
Heerenhage 13
8446 DC HEERENVEEN
servicepunt@rendantgroep.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 1 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 3 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport gisteren
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00