Afbeelding
Foto: Jildou Dijk

Fit en vitaal met een nieuw beweegprogramma in Smallingerland: FitStap

Sport

DRACHTEN - FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma opgezet door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het doel van FitStap is dat deelnemers zich in twaalf weken (weer) fit en vitaal voelen. Na twee succesvolle edities, start FitStap opnieuw op 27 en 28 september in Drachten onder leiding van gecertificeerde FitStap coaches van Sportbedrijf Drachten.

Sportbedrijf Drachten zet zich in om een gezond en sportief leven voor iedereen mogelijk te maken. Voldoende beweging is belangrijk, maar juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat centraal in het programma. De FitStap coaches helpen de deelnemers om zich vitaler, fitter en gezonder te voelen. FitStap is leuk én haalbaar!

“Het is een heel leuk programma, veel afwisseling en je wordt gestimuleerd om naast de training ook meer te wandelen. Erg leuk om dit in een groep te doen. Het sociale aspect brengt veel plezier met zich mee. Je voelt je herkend en de trainers zijn heel enthousiast!” Aldus één van de deelnemers.

Zelf je training plannen

De deelnemers trainen gedurende het programma één keer per week in een groep. Tijdens de trainingen is er – naast beweging – ook aandacht voor voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Deze momenten kunnen zij zelf inplannen. Ook gaan de deelnemers aan de hand van opdrachten en tips actief aan de slag met hun leefstijl.

Gratis app

Via een gratis app worden de deelnemers gemotiveerd en hebben ze contact met elkaar en met de coach. Naast fysieke bijeenkomsten vindt dus ook online interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, haalbaarheid en plezier staan bij FitStap voorop.

Aanmelden

Het 12 weken durende programma FitStap wordt in Smallingerland tegen een introductieprijs van €25,- aangeboden, waar dit normaal €120,- is. Aanmelden kan via www.sportbedrijfdrachten.nl/fitstap. Hier is ook meer informatie over FitStap te vinden.

Meeloopwandeling

Op maandag 13 september om 10.00 uur en dinsdag 14 september om 13.30 uur worden meeloopwandelingen georganiseerd om zo een unieke les van FitStap te proberen. Deelname voor deze wandelingen is gratis. U kunt zich via www.sportbedrijfdrachten.nl/fitstap aanmelden voor de meeloopwandeling.

Afbeelding
!
Afbeelding
Belastingdienst helpt Friezen die uit elkaar gaan met vijf dingen die je meteen moet regelen Financieel 15 aug, 16:00
Afbeelding
Zomerse leestips van Bibliotheek Drachten Algemeen 14 aug, 12:00
Afbeelding
Een leuk en inhoudelijk dagje uit op zaterdag 20 augustus Evenement 13 aug, 12:00
Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 13 aug, 08:00
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag Evenement 12 aug, 15:54
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 12 aug, 10:25
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00