Afbeelding
Foto: Jildou Dijk

Fit en vitaal met een nieuw beweegprogramma in Smallingerland: FitStap

Sport

DRACHTEN - FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma opgezet door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het doel van FitStap is dat deelnemers zich in twaalf weken (weer) fit en vitaal voelen. Na twee succesvolle edities, start FitStap opnieuw op 27 en 28 september in Drachten onder leiding van gecertificeerde FitStap coaches van Sportbedrijf Drachten.

Sportbedrijf Drachten zet zich in om een gezond en sportief leven voor iedereen mogelijk te maken. Voldoende beweging is belangrijk, maar juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat centraal in het programma. De FitStap coaches helpen de deelnemers om zich vitaler, fitter en gezonder te voelen. FitStap is leuk én haalbaar!

“Het is een heel leuk programma, veel afwisseling en je wordt gestimuleerd om naast de training ook meer te wandelen. Erg leuk om dit in een groep te doen. Het sociale aspect brengt veel plezier met zich mee. Je voelt je herkend en de trainers zijn heel enthousiast!” Aldus één van de deelnemers.

Zelf je training plannen

De deelnemers trainen gedurende het programma één keer per week in een groep. Tijdens de trainingen is er – naast beweging – ook aandacht voor voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Deze momenten kunnen zij zelf inplannen. Ook gaan de deelnemers aan de hand van opdrachten en tips actief aan de slag met hun leefstijl.

Gratis app

Via een gratis app worden de deelnemers gemotiveerd en hebben ze contact met elkaar en met de coach. Naast fysieke bijeenkomsten vindt dus ook online interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, haalbaarheid en plezier staan bij FitStap voorop.

Aanmelden

Het 12 weken durende programma FitStap wordt in Smallingerland tegen een introductieprijs van €25,- aangeboden, waar dit normaal €120,- is. Aanmelden kan via www.sportbedrijfdrachten.nl/fitstap. Hier is ook meer informatie over FitStap te vinden.

Meeloopwandeling

Op maandag 13 september om 10.00 uur en dinsdag 14 september om 13.30 uur worden meeloopwandelingen georganiseerd om zo een unieke les van FitStap te proberen. Deelname voor deze wandelingen is gratis. U kunt zich via www.sportbedrijfdrachten.nl/fitstap aanmelden voor de meeloopwandeling.

Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00