Afbeelding

Inzet softbaldames niet beloond met winst

Sport

DRACHTEN - Afgelopen zondag speelden de dames van HSV Drachten Diamonds twee wedstrijden. Doordat de afgelopen weken een aantal wedstrijden zijn afgelast moeten deze alsnog ingepland worden. In de ochtend reisden de dames af naar Zwolle voor een wedstrijd tegen het combinatieteam Blue Hawks & Devils.

Na een moeizame eerste inning waarin Drachten 1x en de tegenstander 6 maal wist te scoren, kwam de slagploeg van Diamonds op gang en werden er maar liefst 6 punten gescoord, door onder meer honkslagen van Hester Smit, Mandy Noppe, Laura Wolthuis, Floor Driessen en Brigitta de Champs. De thuisploeg kon daarna uitlopen naar 10 – 7. In de 4e inning scoorde Drachten nog 3 maal en werd de stand weer gelijk getrokken. In het vervolg van de wedstrijd kon Zwolle nog 6x scoren waardoor de Drachtster dames, voor deze gelegenheid aangevuld met een tweetal dames uit Emmen, Lisanne en Harriet Mol, toch zonder punten maar met een goed gevoel richting Drachten konden rijden.

Hier wachtte de volgende tegenstander, de Blokes uit Veendam. Na een korte warming up startten de dames in het veld en moesten in de 1e inning 2 punten incasseren. In de gelijkmakende inning sloeg Drachten 4 honkslagen op rij, Hester Smit, Vlin Rietema, Mandy Noppe en Laura Wolthuis wisten de pitcher goed te raken, dit leverde 2 punten op en de stand was dus weer gelijk.

De volgende 2 innings scoorde Blokes nog 3 punten, waar Drachten slechts 1 tegenover zette, Lisanne Mol kon scoren door een honkslag van de Champs. De dames van Blokes kregen in het vervolg vat op de pitches van Laura Wolthuis en scoorden in de 4e en 5e inning totaal 15 punten. Drachten kon helaas nog maar 2x scoren, waardoor de eindstand na 5 innings op 5 – 20 stond.

Volgende week spelen de dames opnieuw 2 wedstrijden, de eerste tegen Northern Stars, de tweede tegen Caribe uit Groningen. Beide wedstrijden worden op het veld aan de Sportlaan in Drachten gespeeld vanaf 12:00.

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt gisteren
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00