Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Familiedag De impact van Kanker in het gezin

Gezondheid

DRACHTEN - De Skulp Friesland organiseert op 23 september in de Sluisfabriek in Drachten een Familiedag voor mensen die geraakt zijn door kanker. Het thema van de dag is Impact van kanker in het gezin. Op deze dag kunnen patiënten en hun gezin genieten van een gevarieerd programma met interessante lezingen, workshops en leuke activiteiten voor jong en oud.

In Nederland wordt elk jaar bij ongeveer 86.000 mensen kanker vastgesteld en worden ongeveer 9.000 gezinnen met thuiswonende kinderen getroffen. De zieke is niet de enige die met de gevolgen te maken krijgt. Ook in het gezin en voor andere naasten heeft kanker een enorme impact.

De Skulp Friesland is een van de 81 IPSO-centra voor leven met en na kanker. Gasten kunnen terecht in de Skulp-centra in Heerenveen, Drachten, Sneek en Leeuwarden voor ondersteuning, begeleiding en lotgenotencontact. Ook worden tal van activiteiten georganiseerd.

De Familiedag is niet alleen bedoeld voor gezinnen, maar ook voor zorgverleners, ervaringsdeskundigen, organisaties en scholen. Een dag vol ontmoeten en verbinding, voorstellen, zichtbaar zijn, bewustwording.

Op het programma staan interessante lezingen, zoals De Impact van Kanker in het gezin, Communicatie en kids, Kanker en Jongeren, Kanker en werk, Zingeving, Positieve Gezondheid.  Ook is er een informatiemarkt waaraan tal van organisaties meewerken. Daarnaast zijn er activiteiten voor jong en oud, zoals een kookworkshop voor volwassenen, lassen en creatieve workshops. Voor kinderen is er een kinderprogramma met schilderen, tekenen, schminken, verhalen vertellen en bij mooi weer ritjes op de trike. Verder zijn er optredens van Iris Kroes en het Koor Zingen voor je leven.

Dagvoorzitters zijn Hiltje de Graaf, internist oncoloog en medisch manager Oncologisch Netwerk Friesland en ambassadeur De Skulp Friesland, en Hans de Bruijne, sectormanager ziekenhuis De Tjongerschans in samenwerking met De Skulp. Bij het ONF zijn alle Friese ziekenhuizen aangesloten. Door de samenwerking blijft de Friese kankerzorg nu en in de toekomst beschikbaar in Friesland.

De Familiedag duurt van 10.00 tot 16.30 uur en wordt daarna afgesloten met een optreden van zangeres Iris Kroes

Voor meer informatie en het uitgebreide programma, zie: www.deskulp.nl.

Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 16 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert 'Ljocht' in Grote Kerk Drachten Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Disco Tropicana, DeWolff en Living Colour in Iduna Cultuur 2 dec., 18:00
Afbeelding
Bibliotheken blijven helpen bij toeslagen en belastingen Samenleving 2 dec., 15:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
Koop uw kerstboom bij kerstboomkwekerij Nijtap Algemeen 1 dec., 15:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00