Het team van Fysio Bakker
Het team van Fysio Bakker Foto: Fysio Bakker

Specialistische fysiozorg van Fysio Bakker wordt steeds populairder; binnenkort twee nieuwe vestigingen in Friesland

Gezondheid

DRACHTEN - Fysio Bakker groeit! De vraag naar specialistische fysiotherapeutische zorg in Friesland groeit hard en om dat bij te benen opent Fysio Bakker twee nieuwe vestigingen. Binnenkort opent er een nieuwe locatie aan de Dellen 2A in Surhuisterveen, de locatie van de andere nieuwe vestiging blijft nog even geheim. Daarnaast zijn er op de bestaande locaties van Fysio Bakker een aantal nieuwe gezichten te vinden. Reden genoeg om even bij te praten met eigenaar Jeroen Manning. “Dankzij de nieuwe vestigingen kunnen we nog meer mensen helpen met specialistische zorg.”

Fysio Bakker bestaat al geruime tijd en heeft door de jaren heen een bijzondere behandelvisie ontwikkeld die erg past bij het huidige beeld dat men heeft van een fysiotherapeut. De wens en verwachtingen van hun patiënten staat altijd op de eerste plaats. Door heel specialistisch te werken kunnen ze hun patiënten precies vertellen wat de blessure is, hoe ze dit gaan behandelen en hoe lang het herstel gaat duren. 

Hun werkwijze bevalt en steeds meer patiënten weten de fysiotherapeuten van Fysio Bakker te vinden. Op sommige plekken groeien ze uit hun jasje, bijvoorbeeld in Surhuisterveen. “We hebben daar een prachtige plek in het Medisch Centrum. Het is fijn dat we daar onze locatie delen met andere zorgaanbieders, want we vinden samenwerken met andere professionals heel belangrijk. Alleen werd de vestiging te klein om al onze patiënten goed te kunnen helpen.”

Nieuwe locatie

Dus gingen ze op zoek naar een nieuwe vestiging en die is inmiddels gevonden. Een ruime plek aan de Dellen 2A (tegenover de Rabobank) biedt genoeg plek en mogelijkheden om uit te breiden. Jeroen: “We zijn nu druk bezig met de verbouwing. Er komt een moderne oefenzaal, er is ruimte voor vier behandelruimtes en natuurlijk komt er ook een ruime wachtkamer met balie, kleedruimtes en douches. Alles wat je van een moderne fysiotherapie praktijk kan verwachten én meer.” Hoewel de nieuwe vestiging ruimte biedt voor heel veel mogelijkheden, blijven ze ook actief op hun oude locatie. “De samenwerking tussen alle zorgaanbieders daar, die willen we graag behouden.”

De behandelruimte is ingericht met een hypermodern fysiotherapeutisch hulpmiddel dat Flywheel Training heet. Jeroen legt uit hoe dat werkt: “Met Flywheel Training kunnen we heel nauwkeurig kijken hoe effectief een behandeling is. Dat is niet alleen fijn voor ons, ook de patiënt heeft er veel aan. Bij Flywheel Training maken we gebruik van een apparaat die het herstel inzichtelijk maakt. Op een monitor kunnen wij én de patiënt zien hoe het gaat: werkt de behandeling, moet je wat harder werken of juist een stapje terug zetten en hoe lang duurt het nog voordat we de behandeling kunnen afronden? Dankzij de training kunnen we die vragen beantwoorden.”

Spier-pees specialist

Waar de patiënten in Surhuisterveen al eerder op bepaalde dagen gebruik konden maken van echografie en shockwave-therapie, worden dat nu vaste behandelmethodes. De fysiotherapeuten van de nieuwe vestiging zijn allemaal specialistisch opgeleid om deze apparaten te gebruiken in hun diagnostiek en behandeling. Door het aanbieden van echografie, Shockwave Therapie en de Flywheel Training mag Fysio Bakker zich een spier-pees specialist noemen.

Bij Fysio Bakker behandelen ze heel bewust geen specifieke patiëntengroep, maar staan ze open voor een verscheidenheid aan patiënten en klachten. Sporters, ouderen, mensen met rug- of schouderklachten vanwege het werk: iedereen is welkom bij de praktijk. Voor de diagnostiek en behandeling van deze patiënten gebruiken ze Fysio Bakker, naast echografie, Shockwave Therapie en Flywheel Training, ook EPTE, manuele therapie en oedeemtherapie. 

Echografie

Echografie wordt gebruikt om de blessure in beeld te brengen. Met een echoapparaat kan de fysiotherapeut in het lichaam kijken en pezen, spieren en botten in beeld brengen. Dankzij deze beeldvorming weten ze precies waar het probleem zit en welke behandeling hierbij het best werkt. Het echoapparaat wordt ook ingezet bij EPTE, een behandelmethode voor peesklachten. Door gebruik te maken van een echoapparaat wordt de pijnplek nauwkeurig opgezocht om vervolgens met een naaldje rechtstreeks stoom toe te dienen op die plek. Hierdoor wordt er op de pijnplek een chemisch fysiologisch proces gestart die voordelig is voor herstel.

Behandelingen

Shockwave Therapie, Flywheel Training, manuele therapie, oedeemtherapie en EPTE zijn allemaal voorbeelden van de behandelingen die worden aangeboden. Bij Shockwave Therapie wordt gebruik gemaakt van krachtige ‘schokgolven’ die het natuurlijk genezingsproces in het lichaam en op de pijnplek versnellen. Manuele therapie is een therapie dat mensen vooral kennen als ‘kraken’, maar het is veel meer dan dat. Het kan heel breed worden gebruikt en veel mensen hebben baat bij een bezoek bij een manueel therapeut.

Oedeemtherapie is een bijzondere tak van sport. Mensen met oedeem hebben vaak last van vocht in hun benen of voeten, met pijnlijke klachten tot gevolg, maar vrouwen met borstkanker kunnen ook oedeem krijgen in hun schouders. Oedeemtherapie en zwachteltherapie kunnen verlichting bieden bij deze klachten. Ook dit wordt aangeboden bij Fysio Bakker en meerdere fysiotherapeuten zijn speciaal geschoold om dit te doen. 

Meer informatie

Heeft u lichamelijke klachten, dan kunt u altijd contact opnemen met Fysio Bakker. Met vestigingen in Drachten, Surhuisterveen, Damwoude, en Veenwouden is er altijd een praktijk bij u in de buurt. U kunt, met of zonder doorverwijzing van de huisarts, altijd contact opnemen met de fysiotherapiepraktijk.

Fysio Bakker Drachten

Burgemeester Wuiteweg 33
0512 - 358 230
info@fysiobakker.nl
www.fysiobakker.nl

Afbeelding
Afbeelding
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 7 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 10 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 17 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00