Afbeelding

Rapalje Zomerfolk Festival 15 en 16 juni Stadspark Groningen

Cultuur

Het meest kindvriendelijke muziekfestival van het noorden

In het Stadspark in Groningen is het 15 en 16 juni midden in de natuur genieten van muzikale optredens uit binnen- en buitenland en van tal van andere bijzondere activiteiten. Op verschillende podia laten bands uit onder andere Canada, Ierland en Schotland horen wat ze waard zijn. 'Be Easy and Free' tijdens het Rapalje Zomerfolk Festival.

Geweldige folkbands als The Mahones, Altan, Shantalla, Soar Patrol, The Dolmen en Flannery zetten het hele weekend het Stadspark op zijn kop. Ook de Keltisch georiënteerde folkband Rapalje, de organisator van het festival, zal veel nummers (van het nieuwe album 'Scotland's Story') spelen.

Kinderdorp vol entertainment
Waan u terug in de tijd. Overdag lekker in het zonnetje op de zonneweide en in de avond met een biertje bij een kampvuur. Kinderen spelen in het kinderdorp, waar volop entertainment is: highlandgames, facepaint, strokasteel, de beroemde ranjabar en nog veel meer. Ook kunt u tijdens het festival heerlijk eerlijk en biologisch eten. Denk aan een reusachtige barbecue, oerhammen, Irish stew, spareribs, ribroast, zalmmoten en vele andere lekkernijen.

Levende geschiedenis
Verder is er tijdens het festival een grote markt voor jong en oud rondom het thema 'Keltisch, Iers, Schots, middeleeuws en fantasy'. Levende geschiedenis en re-enactment: laat u meevoeren en ervaar wat zich afspeelde in de steentijd en bronstijd en toen er nog Vikingen waren. En er is nóg meer te beleven, bijvoorbeeld roofvogelshows, zwaardvechten, boogschieten, vilten, bodypaint, larpen, dansworkshops en doedelzakworkshops.

Unieke sfeer
Het Rapalje Zomerfolk Festival is een warm festival met een unieke sfeer vol saamhorigheid en ontspanning. Drink uit bekers van aardewerk, reken af met oude munten en warm u op bij een van de vuren. Lijkt u dit wat en laat u een onvergetelijk weekend liever niet aan u voorbijgaan? Kijk voor meer informatie op www.zomerfolk.nl.

Afbeelding
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 9 minuten geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 20 uur geleden
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie gisteren
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 29 apr, 09:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00