Medewerkers van ZorgThuis
Medewerkers van ZorgThuis Foto: ZorgThuis

‘We geven de zorg die u verdient!’

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - ZorgThuis, onderdeel van Zorggroep Liante, is een organisatie die ervoor wil zorgen dat kwetsbare ouderen zo lang mogelijk veilig en verantwoord thuis kunnen blijven wonen. Dit doen ze door maatwerk te leveren aan hun klanten, samenwerkingen te zoeken met andere zorgaanbieders en hun personeel te voorzien van een prettig leer- en werkklimaat. We spreken met Gert Jan Schuinder, manager van ZorgThuis, over hun unieke formule met oog voor hun klanten.

Vroeger werd extramurale zorg, zorg voor ouderen die nog thuis wonen, verzorgd in de nabijheid van intramurale zorg (zorg voor mensen die verblijven in een zorginstelling). Door de groei van het aantal ouderen die thuis blijven wonen, was de grote vraag van zorg niet meer realiseerbaar op deze manier. Zorggroep Liante ging in 2018 op zoek naar een alternatief. Het resultaat is ZorgThuis, een losse organisatie binnen Zorggroep Liante, die verantwoordelijk is voor het verzorgen van extramurale zorg in Smallingerland, Opsterland en Oost-en Weststellingwerf. 

Schuinder legt uit wat het voordeel is om op deze manier zorg te regelen: “We leveren betere zorg voor onze klanten, omdat we dichter bij ze staan en dus beter kunnen inspelen op de dingen die ze nodig hebben. Op organisatorisch gebied wordt de zorg efficiënter, doelmatiger en slagvaardiger geregeld. Zowel de klant áls Zorggroep Liante plukt daar de vruchten van.”

Visie

ZorgThuis wil dat hun klanten, ouderen die vanwege een lichamelijke beperking of psychiatrische aandoening, zo lang mogelijk veilig en verantwoord thuis kunnen blijven wonen. Schuinder: “Onze hulp begint meestal bij een kleine hulpvraag, bijvoorbeeld voor een paar uur huishoudelijke ondersteuning, en wordt steeds groter. Zo kunnen we bijvoorbeeld met ons Modulair Pakket Thuis alle zorg thuis leveren, die we ook in een woonzorgcentrum kunnen aanbieden.” 

ZorgThuis is ervan overtuigd dat hun klant de zorg moet krijgen waar hij of zij recht op heeft. Schuinder: “Stel, mevrouw Jansen heeft recht op drie keer in de week zorg van drie kwartier. Dan zeggen we tegen onze medewerkers; geef dat dan ook! Neem de tijd voor de klant, ook als je misschien sneller klaar kan zijn.” Eerlijke en transparante zorg is belangrijk, vindt Schuinder: “Onze medewerkers kijken wat de klant nodig heeft. We gaan op zoek naar mogelijkheden, maar het kan voorkomen dat we bepaalde zorg niet kunnen leveren. Dat zeggen we dan, want ook deze eerlijkheid verdient de klant.”

Met samenwerken, sta je sterker. Dat vindt ZorgThuis ook. Schuinder: “Daarom zoeken we contact met andere zorgaanbieders van de regio. Wij blijven, samen met de klant, de regie voeren over de zorg, maar andere zorgaanbieders bieden de best mogelijk zorg die de klant nodig heeft. We maken gebruik van elkaar sterke punten.” Een ander voordeel van deze samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders, is dat de zorg van ZorgThuis wendbaarder is: “We zijn niet gebonden aan onze eigen interne mogelijkheden, maar kunnen de klant veel verschillende keuzes bieden.”

Leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen, die twee termen staan centraal bij ZorgThuis. Schuinder vindt het belangrijk dat hun medewerkers alle mogelijkheden krijgen om zich te ontwikkelen. Naast het ondersteunen van hun medewerkers zijn ze bij ZorgThuis ook zelf bezig met leren en ontwikkelen: “We zijn altijd op zoek naar manieren hoe we onze zorg nog beter kunnen maken.”

Meer weten over ZorgThuis? Kijk dan eens op www.zorgthuis.liante.nl of bel 06 422 144 64.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 2 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 12 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 22 apr, 12:00
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00