De kousenbus van Helfrich Compressiezorg waarmee ze bij mensen langs gaan.
De kousenbus van Helfrich Compressiezorg waarmee ze bij mensen langs gaan. Foto: RondOm

Goed advies over alle compressiemogelijkheden

Bedrijf in beeld

DRACHTEN & SURHUISTERVEEN - Eigenlijk zit niemand te wachten op elastische kousen of andere compressiezorg, maar soms is het wel beter voor uw gezondheid. Helfrich Compressiezorg snapt dat en wil dat hun klanten zo weinig mogelijk last hebben van de compressie- of zwachteltherapie. Dat doen ze door hun klanten te voorzien van goed en eerlijk advies en veel verschillende mogelijkheden in zowel producten als hulpmiddelen. 

Klaas Helfrich is vierde generatie ondernemer. Zijn overgrootvader begint in 1906 een drogisterij, die later wordt overgenomen door zijn opa, zijn vader en nu geeft hij zelf leiding over de drogisterij: “Vroeger was het gebruikelijk dat compressiezorg, vooral het aanmeten ervan, werd verzorgd door de drogist. Mijn grootvader is ermee begonnen en zowel mijn vader als ik hebben het stokje van hem overgenomen.” Compressiezorg wordt steeds groter en ook het bedrijf van Klaas groeit. Naast de locatie aan De Kolk 16 in Surhuisterveen, zitten ze nu sinds 2010 in Drachten, waarvan nu een jaar aan de Morra 2. Er is ook een locatie aan de Marowijnestraat 30 in Leeuwarden. Helfrich: “Inmiddels werken we met zijn vijven vanuit onze locaties. Met onze bus komen we langs bij niet-mobiele klanten.”

Helfrich Compressiezorg biedt alles aan op het gebied van compressie- en zwachteltherapie. De elastische kousen, zwachtelcompressie voor de benen en armen, kennen veel mensen, maar er zijn compressieproducten voor alle delen van het lichaam waar vocht kan worden opgeslagen: “Zoals bijvoorbeeld het bovenlichaam.”

Zwachtelen en compressie 

Het verschil tussen zwachtelen en compressie is overigens makkelijk uit te leggen, vertelt Helfrich: “Bij zwachtelen breng je een opgezwollen been of arm weer terug naar het normale formaat en met compressie zorg je ervoor dat het vocht niet weer terugkeert of onder controle blijft.” Helfrich Compressiezorg kan compressieproducten aanmeten en bestellen en voorziet hun klanten van advies.

Veel mogelijkheden 

Goed en eerlijk advies vindt Helfrich heel belangrijk: “Mensen hebben vaak nog een verouderd beeld van compressiezorg, maar er zijn inmiddels zoveel verschillende mogelijkheden. Kleur, dikte, zonder teen of juist met teen. We geven de klant advies op maat; welk product past het best bij uw leven en uw probleem?” Veel mensen zijn ook bang dat ze de compressiekous niet zelf aan kunnen krijgen en dat de thuiszorg dan moet komen. Helfrich: “Dat is lang niet altijd nodig. Er zijn zoveel verschillende hulpmiddelen, van een glijzak en armverlengers tot een elektrische aan- en uittrekhulp.” Helfrich Compressiezorg werkt samen met verschillende ergotherapeuten: “De ergotherapeut komt dan langs en oefent met u hoe u het beste de kousen aan en uit kan doen.”

Verzekering

Compressiezorg valt onder eerstelijns hulp, wat betekent dat het met een indicatie van een arts wordt vergoed door de basisverzekering. Hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken en de hulp van een ergotherapeut vallen hier ook onder.

“Ik snap dat niemand zit te wachten op een elastische kous of een andere vorm van compressiezorg,” zegt Helfrich begripvol. “Maar door goed te luisteren en deskundig advies te geven proberen we de ervaring zo prettig mogelijk te maken.”

Helfrich Compressiezorg

Drachten: Morra 2, Ingang Noord
Surhuisterveen: De Kolk 16
Leeuwarden: Marowijnenstraat 30

0512 - 745151
www.helfrichcompressiezorg.nl

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 13 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00