De bus van Best 2 Wielers.
De bus van Best 2 Wielers. Foto: eigen beeld

Best2Wielers viert vijfjarig jubileum

Bedrijf in beeld

BEETSTERZWAAG -  Best 2 Wielers, dé fietsspecialist van Beetsterzwaag, viert dit jaar haar vijfjarige jubileum. Samen met eigenaar Carl Kort praat RondOm Vandaag over het ontstaan van het bedrijf, zijn mooie collectie van betrouwbare stads- en elektrische fietsen en de reparaties die zij uitvoeren. 

Zelf herinnert hij het zich niet meer, maar als Carl Kort collega’s tegenkomt uit de tijd dat hij in de autobranche werkte, vertellen ze hem dat hij al jaren geleden zei dat ‘als hij ooit wat voor zichzelf zou beginnen, dat hij dan iets met fietsen wilde doen’. Jaren later is dat dus gelukt en is hij al vijf jaar trotse eigenaar van Best 2 Wielers, een fietsenzaak waar fietsliefhebbers terecht kunnen voor kundige reparaties van zowel stadsfietsen, als elektrische fietsen. Ook voor de aankoop van een nieuwe (of tweedehands) fiets kun je bij Best 2 Wielers terecht bij de winkel aan de Kerkepad Oost 17 in Beetsterzwaag. Carl werkt samen met twee monteurs, iets wat hem meer ruimte geeft in zijn werk: “De reparaties van fietsen wordt steeds complexer. Dankzij mijn twee monteurs heb ik de tijd, rust en overzicht om de winkel goed draaiende te houden en de klanten op een zo’n goed mogelijke manier te helpen.” 

Best 2 Wielers repareert alle merken fietsen, ongeacht aankoopplaats. Heeft u uw fiets dus online gekocht of bij een andere winkel, dan behandelen de monteurs uw fiets met dezelfde kennis en kunde als de fietsen die zijn gekocht bij het bedrijf zelf. Wel zijn de monteurs op het gebied van elektrische fietsen vooral gespecialiseerd in de Bosch-aandrijving. Carl: “Het onderhouden en repareren van een elektrische aandrijving is specialistisch werk. Het is van belang dat je je focus legt op één type, want het is onmogelijk om alle geheimen van alle soort aandrijvingen te weten.” 

Gelukkig is Bosch één van de meest gebruikte én betrouwbaarste aandrijving op het gebied van e-bikes. Carl: “Bosch maakt al sinds 2012 elektrische aandrijvingen voor fietsen en inmiddels maken zeker 78 fietsmerken gebruik van hun motoren. Dat is niet toevallig, want Bosch is het meest probleemloze systeem op de markt.” Jaarlijks worden de monteurs van Best 2 Wielers bijgespijkerd door Bosch over de nieuwe ontwikkelingen van hun aandrijving, waardoor ze hun klanten van de beste reparaties én advies kunnen voorzien. Ook Cannondale, het merk van de e-bikes die Carl verkoopt, maakt gebruik van deze aandrijving. 

Naast de gedegen motor van Bosch zijn er nog andere redenen waarom Best 2 Wielers kiest voor Cannondale op het gebied van e-bikes: “Het is een superlichte fiets en dat is wat veel gebruikers zoeken. De nieuwste modellen wegen slechts 21 kilo, met alles erop en eraan. Het zijn dus ideale fietsen, ook als je ze bijvoorbeeld wilt meenemen op de fietsendrager of caravan.” Voor stadsfietsen vertrouwt Best 2 Wielers op het merk Pegasus, de Duitse marktleider die geweldige fietsen maken. “Bij alle tests scoren de fietsen van Pegasus goed, ze belanden bijna altijd in de top 5.

Tweedehands fietsen

Naast nieuwe modellen van Pegasus en Cannondale vindt u bij Best 2 Wielers ook tweedehands fietsen, zowel elektrische als niet-elektrische modellen. De tweedehands fietsen krijgen voor ze in de verkoop gaan een uitgebreide beurt. De accu’s van de elektrische fietsen worden gecheckt en eventueel gereviseerd. Carl: “Dan worden er nieuwe cellen in geplaatst, waardoor de capaciteit van de accu weer wordt vergroot.”

Bent u op zoek naar een nieuwe fiets, een tweedehands model of kan uw huidige fiets wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Dan bent u op de goede plek bij Best 2 Wielers in Beetsterzwaag. Carl en zijn collega’s helpen u graag!

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00