Help jij mee aan een nieuwe schuur voor Konijnenopvang Marijke?
Help jij mee aan een nieuwe schuur voor Konijnenopvang Marijke? Foto: Konijnenopvang Marijke

Help Konijnenopvang Marijke aan een nieuwe schuur!

Bedrijf in beeld

Al jarenlang is Konijnenopvang Marijke een begrip in Eastermar. Wat begon als een hobby op het erf van haar ouders, mondde uiteindelijk uit in een volwaardige opvang waar konijnen een nieuw leven krijgen. Jaarlijks worden hier zo’n 200 tot 250 konijnen opgevangen en herplaatst bij een gezin. De opvang gaat nu echter verhuizen van Eastermar naar Houtigehage. En daar is heel wat geld voor nodig. Daarom is oprichter Marijke nu een online doneeractie gestart, want ze kan alle hulp goed gebruiken. 

“De konijnen verdienen in Houtigehage net zo’n mooi onderkomen, als hier in Eastermar”, legt Marijke uit. “Alleen het kost heel veel geld om een nieuwe, volwaardige schuur te bouwen voor de konijnen. De houtprijs is het laatste jaar namelijk erg omhoog geschoten. Met alle aspecten waar de schuur aan moet voldoen, kom je al gauw op zo’n 10.000 euro voor een nieuwe schuur. Denk aan hout, isolatie martiaal, dakplaten, schroeven, stroom, waterleidingen en ga zo maar door.”  

Een nog betere schuur bouwen

Marijke wil een aantal belangrijke verbeteringen aanbrengen, ten opzichte van de oude schuur. Zo wil ze graag werken met glad beton, in plaats van tegels. “Tegels is qua schoonmaak lastiger en minder praktisch dan beton. Daardoor kan ik de schuur makkelijker hygiënisch en schoon houden. Tevens moet er ruimte komen voor een ziekenboeg en quarantaineruimte. Dat heb ik in mijn oude schuur ook nog niet kunnen realiseren.” De nieuwe schuur zal net als de vorige schuur 6 bij 12 worden. Het zal volledig geïsoleerd worden zo dat het zomers lekker koel is en winters niet gaat vriezen in de schuur.

Al bijna duizend euro opgehaald

Het gaat inmiddels al hard met de donaties. De teller is al over de 700 euro heen. “Het is geweldig dat mensen zo behulpzaam zijn bij het realiseren van een nieuwe schuur. Een grote of een kleine bijdrage, alles is welkom. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we nog jaren lang, heel veel konijnen kunnen helpen.” 

Heb jij interesse in een konijn?

Bij de opvang komen regelmatig konijnen binnen van mensen die ze niet meer willen hebben. “We vangen ze hier op en geven ze een mooi plekje. We castreren de mannetjes en vaccineren ze ook. Wanneer ze gezond zijn zoeken we daarna zo snel mogelijk een nieuw plekje voor ze. Dat doen we in koppeltjes, want konijnen zijn echte groepsdieren.” 

Kijk op de website www.konijnenopvangmarijke.nl voor meer informatie en de contactgegevens.
Je bent welkom!
 

Help jij mee aan een nieuwe schuur voor Konijnenopvang Marijke?
Help jij mee aan een nieuwe schuur voor Konijnenopvang Marijke?
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 6 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie gisteren
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30