Afbeelding

Van Ouds Meubelen opent binnenkort nieuwe vestiging aan de Zuiderbuurt in Drachten

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - Van Ouds Meubelen staat in heel Drachten bekend als een winkel waar je heen gaat met het plan niets te kopen, maar waar je toch altijd met iets thuis komt. Het is een heerlijke, ruime sneupwinkel met voor elk wat wils. Bij Van Ouds meubelen vind je meubels en woonaccessoires in diverse stijlen; rustiek, stoer of industrieel, elke huiskamer knapt op na een bezoekje. Binnenkort kunt u in Drachten zelfs op twee plekken u slag slaan, op de Westersingel en aan de Zuiderbuurt. 

Meer dan tien jaar geleden begon Van Ouds Meubelen ooit als winkel in een oude fabriek in St. Annaparochie. Elf jaar geleden zochten ze de ‘bewoonde’ wereld op en vestigden ze zich in Drachten, aan de Westersingel 2, een zijstraat van de Stationsweg. Een winkel niet zoals anderen. We spraken met Richard Krans, eigenaar van Van Ouds Meubelen: “Als mensen voor het eerst binnenkomen zijn ze altijd even verrast. Alles in de winkel is net even anders dan andere meubelzaken en elke keer als je door de winkel loopt zie je weer iets nieuws.” Volgens sommige Drachtsters is de winkel van Krans daarom best gevaarlijk, de kans is groot dat je weer naar huis gaat met iets nieuws. 

Wat de winkel ook uniek maakt, is dat ze niet voor een bepaalde stijl hebben gekozen. Van Ouds Meubelen heeft een breed assortiment in diverse hippe stijlen; van industrieel naar landelijk en van stoer en ruig naar zacht. Krans: “We hebben nooit de intentie gehad om een winkel te hebben die ‘normaal’ is. Wij zijn niet doorsnee en dat is wat onze klanten juist waarderen aan ons. Bij ons vind je mooie, kwalitatief goede meubels voor een scherpe prijs.” Krans is altijd op zoek naar producten met een goede prijs-kwaliteit verhouding, niet te duur dus, maar wel goed. 

Op het moment dat wij Krans spreken is hij druk bezig in de nieuwe vestiging van Van Ouds Meubelen aan de Zuiderbuurt. In het oude pand van de Scheer en Foppen zijn ze hard aan het klussen: “Qua gevoel en sfeer willen we hetzelfde blijven, maar in deze nieuwe winkel willen we weer net wat andere dingen aanbieden dan in onze winkel op de Westersingel. Als je dan niet slaagt bij de ene winkel kun je altijd terecht bij de tweede winkel.”

Krans verwacht dat ze eind dit jaar, begin volgend jaar open kunnen. Net als veel andere meubelwinkels heeft hij nog niet veel last gehad van het coronavirus: “Mensen zaten wat meer thuis en dan begint toch op te vallen dat het tijd is voor een nieuwe bank of wat nieuwe accessoires om de werkplek mee op te fleuren.” Doordat de winkel ruim is opgezet is het makkelijk afstand houden van andere gasten. Ideaal dus voor een corona-proof sneupmiddagje. 

Ben je ook benieuwd wat je allemaal kan vinden bij Van Ouds Meubelen? Kom dan eens langs op de Westersingel.

Westersingel 2, 9201 GD Drachten
www.vanoudsmeubelen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 4 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00