Afbeelding
Foto: @thesocialshow.nl

Met Level XL is Drachten een ervaring rijker

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - There is a new kid in town. Drachten heeft er een nieuw bedrijf bij en wat voor één! Bij Level XL kun je genieten van heerlijk eten en spannende uitjes en dat allemaal voor een voordelige prijs. Zowel jong als oud kan zich helemaal uitleven in de lasergame-arena, puzzelend een weg banen in de flash- en escaperooms of fanatiek mee doen met glowgolf of poolbiljart. Ben jij al even wezen kijken?

Level XL begon ooit als een droom van Ronald en Ilona Miezelmoe. Zij wilden een plek creëren waar mensen zich thuis voelen, plezier kunnen hebben en leuke dingen kunnen doen. Hun oog viel op een ruimte in Drachten, boven de winkels van de woonboulevard. Wie denkt dat ze in de voormalige ruimte van de Yankee Doodle zitten heeft het goed mis, de ruimte die Level XL heeft omgetoverd tot een plek vol plezier, adrenaline en lekker eten, stond al tijden leeg. Ronald: “Het was de perfecte plek om te beginnen. In het Noorden kun je nergens zoiets unieks vinden en Drachten ligt super centraal voor zowel Leeuwarden, Groningen, Assen en Zwolle.” 

Ruim zeven maanden is het duo bezig geweest om hun droom te realiseren. Daarbij schakelden ze de hulp in van lokale ondernemers. Ilona: “De graffiti schilderingen die je overal in het gebouw kan vinden, zijn gedaan door de Drachtster kunstenaar Marcus Wedman, en ook al het kluswerk, van vloer tot plafond, is gedaan door vakmensen uit de buurt.” Het resultaat is verbluffend en elke centimeter van de 1700 m2 ruimte is perfect uitgewerkt en uitgedacht. “Mensen komen regelmatig even naar boven en staan dan met open mond te kijken wat wij van deze ruimte hebben gemaakt, dat is toch wel de kroon op je werk,” aldus Ronald en Ilona. 

Level XL wil elke bezoeker, van jong tot oud, een leuke ervaring geven. Het gezellige restaurant is ruim en open opgesteld, met knusse zithoekjes, grote tafels voor families en vrienden en een chillruimte waar je in festivalsfeer kan genieten van een drankje. De kaart is toegankelijk, zowel qua prijs als qua smaak. Ronald: “Dus geen ingewikkelde eendenborstfilet, maar wel schnitzels als deurmatten bijvoorbeeld. Lekker en veel voor een scherpe prijs, zoals het eigenlijk hoort.” Daarnaast kun je bij Level XL ook diverse activiteiten doen, die uiteraard net zo voordelig zijn als het restaurant. Los bijvoorbeeld binnen 15 minuten een spannende flashcaperoom op, ideaal voor gezinnen en vriendengroepen. Geen hulp of aanwijzingen. Gewoon slimmer zijn dan Level XL. Of jezelf groter uitdagen in de twee escaperooms; de gevangenis van Pablo Escobar en eentje in de stijl van de superpopulaire Netflixshow La Casa De Papel. Leef je helemaal uit in de lasergame-arena, daag elkaar uit bij de pooltafels of duik in de jungle voor een potje glowgolf. Jong en oud zal het pand verlaten met een dikke glimlach. Mensen met een functiebeperking zijn ook hartstikke welkom. Er is een lift, een invalide toilet met douche en bijna alle activiteiten zijn ook toegankelijk in een rolstoel. Het kan allemaal, gewoon in ons eigen Drachten. 

Op 29 februari 2020 opende Level XL dan eindelijk, na zeven maanden verbouwen, hun deuren. Twee weken later moesten ze weer dicht. Dat was wel even een klap voor Ronald en Ilona, die al jaren uit keken naar het moment dat ze mensen mochten verwelkomen in hun eigen droom. Gelukkig bleef het stel positief en kwam de creativiteit van échte ondernemers naar boven. Zo creëerden ze een ijssalon en een terras beneden, die de oververhitte shoppers wat verkoeling biedt. “Het voordeel was dat wij nog echt in een bouwmodus zaten,” vertelt Ronald, “wij zijn hartstikke flexibel en konden alles vanaf het begin aanpassen op de maatregelen. Afstand houden is hier natuurlijk totaal geen probleem.” Nu Level XL open is zijn Ilona en Ronald even klaar met bouwen, maar wanneer gevraagd over eventuele volgende plannen, kijken ze elkaar mysterieus aan. Er zit dus nog wel wat in de hoge hoed. 

Voor nu zijn de twee ondernemers in ieder geval supergemotiveerd om alle Drachtsters kennis te laten maken met LevelXL. Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek en aan alles blijkt dat ze erop gebrand zijn om al hun gasten een geweldige ervaring te geven. Kunnen ze u binnenkort ook verwelkomen? 

Doctor Martin Luther Kingsingel 46
9203 JC Drachten
(0512) 24 60 04
info@levelxl.nl
www.levelxl.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 12 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 22 apr, 12:00
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00