Afbeelding

Oud-topkorfballers voor even weer te zien op de velden

Algemeen Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - Speciaal voor het 75-jarig jubileum van KV Drachten/van der Wiel nemen clubiconen Henk Jan Mulder en Alle Broersma het tegen elkaar op in The Clash of the Titans. Mulder en Broersma zijn bekenden van de club, zowel als speler als als coach en trainer. Voor het jubileum hebben ze twee bijzondere teams samengesteld, bestaande uit twee generaties van korfballers die voor KV Drachten/van der Wiel op hoog niveau hebben gekorfbald.

Wanneer de jubileumcommissie beide heren vraagt of zij een team willen samenstellen voor een jubileumwedstrijd, hoeven ze niet lang na te denken. Mulder en Broersma beginnen vrijwel direct met het samenstellen van hun teams, bestaande uit de vedettes van vroeger. Lang niet altijd een gemakkelijk karwei, vertelt Mulder: “Sommigen kom je natuurlijk regelmatig nog tegen op de velden. Andere spelers waren min of meer uit het zicht verdwenen, maar ook die wisten we op te sporen.” Het team van Henk Jan Mulder bestaat vooral uit spelers die in de jaren ‘80 en ‘90 bij hem in het team speelden. Een talentvolle generatie korfballers, die op het hoogste niveau van Nederland speelde.

Het team van Alle Broersma bestaat uit de jongere generatie van eind jaren ‘90 en begin 21ste eeuw. Broersma: “Denk aan namen als Geale Tadema, Arnoud Doornbos, Jolanda Klos en Grietje Wagenaar, om een paar namen te noemen.” Broersma gaat zelf ook spelen en de coaching voor zijn team is in handen van Mulder en Jan Tuttel. Harry Dassen neemt de coaching van de selectie van Mulder voor zijn rekening.

Voor de meeste spelers van de teams zal het voor het eerst in lange tijd zijn dat zij weer hun korfbalschoenen aantrekken. Mulder: “We gaan zien hoe het gaat. We zullen af en toe even wat rust moeten nemen, we zijn natuurlijk niet meer zo jong als toen.” Broersma: “We zijn allemaal een slagje ouder natuurlijk. Het is gewoon weer lekker om even met elkaar te ballen en voor het publiek is het leuk om twee talentvolle generaties weer in actie te zien. Plezier gaat absoluut de boventoon voeren.”

Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
De app Dag!enDoen! Een uitkomst voor velen Evenement 5 aug, 15:00
Afbeelding
Turfvaartdagen 2022 Evenement 4 aug, 15:00
Afbeelding
5 tips om thuis snel water te besparen Duurzaamheid 4 aug, 10:00
Afbeelding
Bieb organiseert gratis cursus over gezonde leefstijl in makkelijke taal Gezondheid 3 aug, 10:00
Afbeelding
D.R.I. viert veertig jarig bestaan met show in Iduna Evenement 2 aug, 20:00
Afbeelding
Biljartclub Van Acquit in nieuwe accommodatie Sport 2 aug, 16:00