Afbeelding

Oud-topkorfballers voor even weer te zien op de velden

Algemeen Jubileum KV Drachten

DRACHTEN - Speciaal voor het 75-jarig jubileum van KV Drachten/van der Wiel nemen clubiconen Henk Jan Mulder en Alle Broersma het tegen elkaar op in The Clash of the Titans. Mulder en Broersma zijn bekenden van de club, zowel als speler als als coach en trainer. Voor het jubileum hebben ze twee bijzondere teams samengesteld, bestaande uit twee generaties van korfballers die voor KV Drachten/van der Wiel op hoog niveau hebben gekorfbald.

Wanneer de jubileumcommissie beide heren vraagt of zij een team willen samenstellen voor een jubileumwedstrijd, hoeven ze niet lang na te denken. Mulder en Broersma beginnen vrijwel direct met het samenstellen van hun teams, bestaande uit de vedettes van vroeger. Lang niet altijd een gemakkelijk karwei, vertelt Mulder: “Sommigen kom je natuurlijk regelmatig nog tegen op de velden. Andere spelers waren min of meer uit het zicht verdwenen, maar ook die wisten we op te sporen.” Het team van Henk Jan Mulder bestaat vooral uit spelers die in de jaren ‘80 en ‘90 bij hem in het team speelden. Een talentvolle generatie korfballers, die op het hoogste niveau van Nederland speelde.

Het team van Alle Broersma bestaat uit de jongere generatie van eind jaren ‘90 en begin 21ste eeuw. Broersma: “Denk aan namen als Geale Tadema, Arnoud Doornbos, Jolanda Klos en Grietje Wagenaar, om een paar namen te noemen.” Broersma gaat zelf ook spelen en de coaching voor zijn team is in handen van Mulder en Jan Tuttel. Harry Dassen neemt de coaching van de selectie van Mulder voor zijn rekening.

Voor de meeste spelers van de teams zal het voor het eerst in lange tijd zijn dat zij weer hun korfbalschoenen aantrekken. Mulder: “We gaan zien hoe het gaat. We zullen af en toe even wat rust moeten nemen, we zijn natuurlijk niet meer zo jong als toen.” Broersma: “We zijn allemaal een slagje ouder natuurlijk. Het is gewoon weer lekker om even met elkaar te ballen en voor het publiek is het leuk om twee talentvolle generaties weer in actie te zien. Plezier gaat absoluut de boventoon voeren.”

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 14 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid gisteren
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00