Afbeelding
Foto: Fotograaf: Max van Gelder

Grote belangstelling appartementen Heerenhage

Algemeen

HEERENVEEN – De nieuwbouw en afwerking van het nieuwe Heerenhage is bijna gereed. De verouderde grote flat heeft plaatsgemaakt voor een kleiner stijlvol gebouw waar 70-plussers vanaf juni kunnen wonen. ‘’We hadden bij de herontwikkeling van Heerenhage een klein dorpje voor ogen. Een plek waar 70-plussers zelfstandig kunnen wonen, maar wel naar elkaar omkijken.’’

Naar elkaar omkijken

In de wijk De Greiden in Heerenveen staat een prachtig nieuw appartementengebouw voor 70-plussers. ‘’Het is fantastisch om te zien dat het is geworden zoals we het hadden bedacht. Als alles volgens schema verloopt, kunnen we vanaf de maand juni sleutels overhandigen aan nieuwe bewoners’’, vertelt Désirée van Dijk-Attema, directeur Heerenhage. Het gaat om huurappartementen die in het middensegment vallen, boven de sociale huurgrens.

Het is een plek geworden waar je elkaar
tegenkomt op de gang of in de serre, elkaar helpt en samen dingen onderneemt. Vrienden hoef je niet te worden met iedereen, maar een praatje of een vriendelijk gezicht is nooit ver weg.

Frisse uitstraling

Het nieuwe Heerenhage is kleiner en lager dan het voormalige pand en oogt veel vriendelijker en knusser. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is er met veel zorg materiaal uitgekozen en is er veel oog voor detail. Het voelt fris. Het afstandelijke is eraf, het is dan ook geen serviceflat meer met centrale keuken en alle bijbehorende diensten.

Oplevering Heerenhage in juni

‘’Medio februari zijn we begonnen met woonwensgesprekken met belangstellenden. En dat zijn er veel. We willen graag alle mensen eerst persoonlijk leren kennen. Na zo’n gesprek komen we met een voorstel’’, vertelt Van Dijk-Attema.

Heerenhage is een plek waar je generatiegenoten treft, mensen met dezelfde achtergrond en interesses. Een plek waar mensen veilig en comfortabel kunnen blijven wonen, ook als de situatie verandert. Ze kunnen alle zorg en thuishulp zelf regelen en contact met medebewoners is eenvoudig.

Wonen met gelijkgestemden

‘’Het aantal ouderen en alleenstaanden neemt toe. Mensen moeten nadenken over hun toekomst. Mensen leven langer. In onze nieuwe appartementen kunnen huurders tot op hoge leeftijd thuis zelf prima uit de voeten’’.
Zo’n levensloopbestendige woning is een woning zoals alle andere met een aantal aanpassingen die het mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Geen drempels, bredere deuren, geen verdiepingen, ruime keuken en sanitair. Handig voor mensen die zich met een rollator of rolstoel moeten verplaatsen.

Zelfstandig wonen, maar onder één dak

Je woont zelfstandig in Heerenhage, maar je leeft er samen. Er is aandacht voor elkaar. Zo staan vrijwilligers klaar om bewoners die minder mobiel zijn naar een afspraak of naar de supermarkt te rijden. Heeft u een vraag of een probleem, dan helpen Gerjanna, Anne of Karin op het kantoor. Gewoon uit burenplicht.

Heeft u een vraag over Heerenhage?

In Heerenhage woont u zelfstandig en bepaalt en regelt u alles zelf, maar een vriendelijk gezicht of een helpende hand is nooit ver. U woont in een gebouw met andere generatiegenoten die u ontmoet wanneer u dat wilt. Bij de brievenbus, tijdens het kaarten of in de serre.

Bel gerust: 085 - 487 15 39 (’s ochtends bereikbaar).

Volg de ontwikkelingen op onze Facebookpagina.

Het correspondentieadres is tot 1 juli
Hempenserweg 2
8935 AA Leeuwarden

Afbeelding
Afgelopen december waren medewerkers Gerjanna, Anne en Karin aanwezig om samen met de mensen van Jorritsma Bouw, het bereiken van het hoogste punt te vieren.
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 12 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 18 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00