Afbeelding
Foto: Sportbedrijf Drachten

Veel deelnemers bij Kidsrun 8 van Drachten

Algemeen

Bij de Kidsrun 8 van Drachten kwamen zondag 13 september maar liefst 360 kinderen bij de Kidsrun over de finish. Het startschot werd gegeven door Nicole Beukers, professioneel roeister van TeamNL en Olympisch medaillewinnaar, waarna de kinderen rennend door de straten van Drachten een afstand van één mijl hebben afgelegd.

De Kidsrun is onderdeel van de loop ‘De 8 van Drachten’. Voorafgaand aan de Kidsrun organiseerden de sportcoaches van Sportbedrijf Drachten diverse loopspelen op scholen om de kinderen klaar te stomen voor het jaarlijkse sportevenement. Veel kinderen liepen samen met een volwassene. “De sfeer was fantastisch! Mooi om te zien hoe jong en oud samen komt bij dit evenement”, aldus Brenda Jager, sportcoach van Sportbedrijf Drachten.

Ondanks de vele aanpassingen vanwege COVID-19 konden de Kidsrun en 8 van Drachten alsnog georganiseerd worden. Brenda Jager: “Waar normaal gesproken 600 kinderen aan de start staan van de Kidsrun is het extra fijn om te zien dat het grootste gedeelte ook in een jaar als deze gemotiveerd is om deel te nemen. Daar zijn we trots op!”

JOGG-gemeente Smallingerland
De Kidsrun wordt gestimuleerd vanuit de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland. Gemeente Smallingerland, sinds 2012 een JOGG-gemeente, werkt hiermee aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Nicole Beukers is ontzettend trots dat ze, naast topsport, als ambassadeur van JOGG maatschappelijk impact kan maken.

De Kidsrun is een voorbeeld van hoe er in de gemeente wordt samengewerkt om gezamenlijk doelen te bereiken. 'Tegearre foar in sûne mienskip!' is daarom niet voor niets de slogan van Smallingerland European City of Sport 2020.

Afbeelding
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 19 uur geleden
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 23 uur geleden
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 29 apr, 09:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00