Afbeelding

Keurslager Stornebrink is weer perfect bereikbaar op De Kaden

Algemeen

De winkel van keurslager Harry Stornebrink is weer perfect bereikbaar op De Kaden in Drachten, nadat de winkel- en uitgaansstraat volledig op de schop is geweest. "Het is mooi geworden, al ben ik uiteraard wel blij dat het nu is afgerond", zegt Stornebrink. "Het is toch prettig als je winkel weer helemaal goed te bereiken is zonder overlast. Bovendien is het geweldig dat er nog altijd voldoende parkeergelegenheid is."

Stornebrink heeft samen met zijn vrouw Sjoukje sinds 2006 de keurslagerszaak aan De Kaden en het voldoet de gepassioneerde vakman en zijn vrouw en hun medewerkers nog altijd uitstekend. Hij houdt van zijn vak en houdt ervan mensen iets lekkers voor te schotelen. "Wat dat betreft is mijn vak voor een groot deel veranderd in vergelijking met 1983 toen Sjoukje en ik in Tijnje begonnen met een slagerij. Toen we begonnen begon hadden we als slager uiteraard verschillende soorten vlees op de toonbank en verder boden we de mensen qua kant-en-klare maaltijden nasi, bami en erwtensoep aan. Het aanbod is nu veel groter geworden en daar ga ik met alle plezier in mee." Het ambachtelijke element waar hij zo van houdt is vanaf 1983 onveranderd en is nog altijd in alle elementen en het hele aanbod van de keurslager terug te vinden.

Zoveel mogelijk vrij van e-nummers en allergenen
Hij hecht veel waarde aan diervriendelijkheid, het milieu en duurzaamheid en kiest daarom bewust voor elk soort vlees dat hij in zijn winkel verkoopt. Alle vleeswaren worden zelf op traditionele wijze gerookt en de producten van Keurslager Stornebrink zijn zoveel mogelijk vrij van E-nummers en allergenen. "Onze turfgerookte droge worst volgens eigen recept is al tientallen jaren een begrip. Dat is toch geweldig." De Keurslager biedt tegenwoordig een enorm breed scala aan producten. Van maaltijdcomponenten, luxe vlugklaar-maaltijden tot relatiegeschenken, bittergarnituur, salade-schotels, buffetten en Abraham & Sarah-geschenken en barbecue- en feestdagenpakketten. Je kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft het. Als hij iets niet heeft, zal hij het waar mogelijk speciaal maken en samenstellen.

Voor 95 procent alles zelfgemaakt
"We maken voor 95 procent alles zelf en gaan voor de beste kwaliteit voor een redelijke prijs." Het zit in zijn genen om klantvriendelijk te zijn. "Wil je een plakje ham meer of minder, wij snijden precies zoveel als je wilt. Je zit bij ons niet vast aan vaste standaard hoeveelheden. Alles kan op maat worden gemaakt."

Harry Stornebrink let ook op de toekomst
"Er werken hier nu twee leerlingen mee, de een richt zich op de ondernemerskant van het werk en de ander op het slagersvakmanschap. Ik vind het geweldig dat ik mijn passie voor het vak aan hen kan overdragen. Want het is en blijft een fantastisch vak, echt waar. Dat ambachtelijke werken en zelf iets moois en smaakvols creëren, dat blijft het mooiste wat er is."

Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 11 uur geleden
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 15 uur geleden
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 29 apr, 09:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00