Afbeelding

Stichting de Geitenmeijerij biedt extra’s voor Zorg en Logeerboerderij

Zorg & Welzijn

FOCHTELOO - Elke zomer krijgen kinderen die extra aandacht en begeleiding nodig hebben de kans om bij zorg- en logeerboerderij de Geitenmeijerij even helemaal tot rust te komen. In deze logeerweek hebben ze alle  mogelijkheden om met de dieren van de boerderij te spelen, door het land te rennen en samen op pad te gaan. Om deze activiteiten beter te kunnen bekostigen werd in mei Stichting De Geitenmeijerij opgericht. 

Zorg- en logeerboerderij de Geitenmeijerij helpt al jaren jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, verslavingsprobleem of psychiatrische aandoening. Op de boerderij in Fochteloo krijgen zij een leuke en nuttige dagbesteding en werken ze mee op de boerderij, verzorgen ze de dieren, knutselen of spelen ze en helpen ze mee in de boerderijwinkel. Naast deze dagbesteding biedt De Geitenmeijerij ook logeerweekenden aan in het weekend en vijfdaagse logeerweken in de vakanties voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die extra aandacht en begeleiding nodig hebben. 

Aanstaande zomer zullen er ook weer groepjes van acht kinderen vier nachtjes en vijf dagen logeren op de boerderij. Begeleiders met hart voor de zorg doen er alles om de kinderen een onvergetelijke tijd te bieden.Ze spelen op het erf, knuffelen de dieren en maken leuke uitstapjes. Denk dan bijvoorbeeld aan een trip naar bijvoorbeeld een speelpark of dierentuin, leerzame uitjes naar musea en het bezoeken van mooie natuurgebieden en de waddenzee of zelfs een eiland. 

Lang speelden de medewerkers van De Geitenmeijerij met het idee om een stichting op te richten, ter ondersteuning van de activiteiten van de Zorg - en logeerboerderij. , Op deze manier kunnen bedrijven én particulieren geld doneren zodat het soms bijna onhaalbare toch haalbaar wordt. . In mei was het eindelijk zover. Annelie van ’t Klooster werkte zeven jaar bij de zorgboerderij en heeft het voorzitterschap van deze stichting op zich genomen. Zij vertelt RondOm over het doel van Stichting de Geitenmeijerij: “De stichting is ter ondersteuning van de logeer- en daggroepen van De Geitenmeijerij. Het geld dat we ophalen gaat naar de activiteiten voor de kinderen of daggroep en dus naar een extra zinvolle dagbesteding de.” 

De pas opgerichte stichting heeft al een aantal concrete spaardoelen opgesteld: “Op korte termijn willen we de logeergroepen deze zomervakantie echt leuke dagen weg bezorgen. Een uitstapje naar dierentuin of pretpark, een leuke speeltuin of een museum bijvoorbeeld. We willen ze echt wat extra’s bieden waar ze het naar hun zin hebben.” Op langere termijn heeft de stichting wel een hele bijzondere wens: “Nog niet heel lang geleden is de oude shetlandpony Cinthy helaas overleden. Cinthy woonde de afgelopen elf jaar op de boerderij en zal heel erg gemist worden. Zij hielp de zorgvragers erg door met ze te knuffelen en ritjes te maken met hen. De Zorg- en Logeerboerderij wil  graag op lange termijn een nieuwe pony verwelkomen die de belangrijke taken van Cinthy kan overnemen. Het andere paard is ook al 29 jaar oud en paarden zijn heel belangrijk in het leven van de mensen van de dagbesteding én de logees.”

Op zorg- en logeerboerderij De Geitenmeijerij leveren ze kleinschalige zorg en wordt met veel passie persoonlijke aandacht gegeven. Daarom waren ze al een tijdje op zoek naar een manier waarop ze nog net wat extra’s kunnen bieden aan hun cliënten. De Stichting geeft hier vorm aan. Annelie: “Naast dat particulieren makkelijk geld over kunnen maken en de inzamelingsacties die we willen organiseren kunnen we op deze manier ook makkelijker contact leggen met bedrijven. Dus als je bij een bedrijf werkt of iemand kent die ons kan en wil helpen, dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen.”

De stichting creëert meerwaarde ten behoeve van de deelnemers van de zorg- en logeerboerderij. Dat stapje extra, dat ze nu niet altijd kunnen zetten, is niet alleen belangrijk voor de doelgroep, maar ook gewoon leuk. Ze willen graag zo transparant mogelijk zijn en donateurs krijgen dan ook inspraak in de beslissingen van de stichting: “Natuurlijk hebben we daarnaast een onafhankelijke kascommissie. We vinden het ontzettend belangrijk dat elke cent die gedoneerd wordt direct bij de kinderen, jongeren en volwassenen van De Geitenmeijerij terecht komt.”

Wilt u ook bijdragen aan een zinvolle en gezonde dagbesteding voor mensen die extra zorg en begeleiding nodig hebben? U kunt Stichting de Geitenmeijerij helpen door een (eenmalige) donatie te doen. Ook kunt u vriend worden van Stichting de Geitenmeijerij door periodiek een door u bepaald bedrag te doneren aan de stichting. Als vriend wordt u betrokken bij de stichting en helpt u mee een onderscheidend aanbod te bieden voor Zorg en Logeerboerderij de Geitenmeijerij. Daarnaast ontvangen donateurs en vrienden van de Geitenmeijerij nieuwsbrieven die u op de hoogte houden van de spaardoelen en uitnodigingen voor open dagen zodat u zelf  kennis kunt maken met de mensen op de Geitenmeijerij en ontvangt u jaarlijks een presentje die  gemaakt is door de deelnemers zelf. 

Stichting de Geitenmeijerij is aangesloten bij de KvK maar heeft op het moment van drukken nog geen rekeningnummer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@stichtingdegeitenmeijerij.frl. Hier kunnen ze natuurlijk ook al uw vragen beantwoorden. Op hun Facebookpagina Stichting de Geitenmeijerij kun je alvast meer informatie vinden. Wilt u als bedrijf de stichting sponsoren in ruil voor een tegenprestatie, bijvoorbeeld in de vorm van reclame voor uw bedrijf, neem dan ook even contact op via de mail. 

Stichting de Geitenmeijerij
Noordeinde 27
8428HL Fochteloo
Facebook: Stichting de Geitenmeijerij
E-mail: info@stichtingdegeitenmeijerij.frl
Telefoon 06 13103262
www.degeitenmeijerij.frl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 53 minuten geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 2 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 4 uur geleden
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 21 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement gisteren
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00