De tiny houses die Bouwbedrijf Scheenstra bouwde voor Wender
De tiny houses die Bouwbedrijf Scheenstra bouwde voor Wender Foto: eigen beeld

Bouwbedrijf Scheenstra: Unieke oplossingen voor woonzorgproblemen

Wonen

FRIESLAND - De tijden zijn veranderd. Ouderen wonen steeds langer thuis en mensen met een fysieke of mentale beperking wonen ook steeds vaker (semi)zelfstandig. Om dat goed en veilig te doen, hebben sommige mensen een woning nodig die aangepast is of vlakbij de hulpverlener staat. Bouwbedrijf Scheenstra uit Ter Idzard is gespecialiseerd op het gebied van  woon- of mantelzorgunits. RondOm Vandaag spreekt met Tineke Scheenstra, eigenaar, over hun unieke units. “Doordat we de units op maat maken voldoen ze perfect aan de eisen en wensen van de klant.” 

Bouwbedrijf Scheenstra is een echt familiebedrijf met een rijke historie. Ze werken al meer dan 140 jaar aan het realiseren van bouw- en verbouwplannen in heel Noord-Nederland en houden de markt goed in de gaten. Scheenstra: “Zo’n zes jaar geleden was er een bijzondere ontwikkeling op het gebied van zorg. De overheid verlangt van steeds meer mensen dat zij zelfstandig thuis kunnen (blijven) wonen. Er wonen sindsdien steeds minder ouderen en mensen met een fysieke of mentale beperking in een instelling.” 

Om dit te faciliteren zijn aangepaste woningen nodig en Bouwbedrijf Scheenstra dook in die materie. “We hebben ons gespecialiseerd in het verbouwen van bestaande woningen én het bouwen van kleine woningen, bijvoorbeeld tiny houses, voor mensen die wel zelfstandig kunnen wonen, maar waarbij het handig is dat een verzorger, bijvoorbeeld een mantelzorger, dicht in de buurt woont.”

Waar moet je dan aan denken? Scheenstra geeft een aantal voorbeelden. “Het zou voor een oudere bijvoorbeeld een uitkomst zijn als ze in een tinyhouse kunnen wonen op het erf van hun zoon of dochter. Bij het verbouwen van een woning kun je denken aan aanpassingen voor iemand in een rolstoel. Die heeft bijvoorbeeld deuren nodig die automatisch - of bijvoorbeeld door gebruik te maken van stem of vingerbeweging - open gaan.” 

Bouwbedrijf Scheenstra ontzorgt hun klanten van A tot Z. Hun hulp begint vaak al bij een intakegesprek. Een medewerker van het bedrijf gaat samen met de cliënt kijken wat nodig is om thuis te blijven wonen. “We kijken naar wat de klant wilt en wat er mogelijk is, op financieel en juridisch gebied.” Het bouwbedrijf weet veel over de financiering en de vergunningen die nodig zijn bij het verbouwen of bouwen van een aangepaste woning. “We staan naast de klant, elke stap van het proces. Vanaf de allereerste intake tot het overhandigen van de sleutel. Zelfs de inrichting van de woning kunnen wij verzorgen.” Als het moet, gaat het bouwbedrijf om tafel met andere deskundigen die om hun klanten heen staan. “Het resultaat is een woning die helemaal bij jou en jouw wensen past.”
Naast hun werk met particuliere klanten, werkt het bouwbedrijf ook met stichtingen en met gemeenten. Zo hebben ze laatst voor stichting Wender in Friesland zes tiny houses in Leeuwarden gebouwd voor jongeren met problemen.

Meer weten over welke oplossing Bouwbedrijf Scheenstra kan bieden voor jouw woon- en zorgprobleem? Neem dan eens contact op!

Bouwbedrijf Scheenstra

www.scheenstrabv.nl
0561 612 266
info@scheenstrabv.nl

Afbeelding
Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 2 uur geleden
Afbeelding
Woning vol rook door schoorsteenbrand Noordwolde Politie 5 uur geleden
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport gisteren
Afbeelding
sc Heerenveen onderuit in eigen huis tegen Vitesse Sport 30 jan, 11:30
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:43
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00
Afbeelding
Jack Werkman voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf Politiek 27 jan, 15:00
Afbeelding
SC Cambuur versterkt zich met Ben Rienstra Sport 27 jan, 13:47