Afbeelding

Glasvezel in Ooststellingwerf is dichterbij dan ooit!

Wonen

OOSTSTELLINGWERF - Vorig voorjaar hebben we onder de vlag van De Fryske Mienskip op Glas en Glasvezel buitenaf een glasvezelcampagne gehouden in de kernen Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop, Nijeberkoop, Donkerbroek, Haule, Waskemeer, Haulerwijk, Appelscha en Ravenswoud. Een groot aantal inwoners heeft destijds een abonnement afgesloten bij één van de telecomaanbieders en wij zijn verheugd te kunnen melden dat de dorpskernen Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop en Nijeberkoop al voldoende aanmeldingen hebben om te starten met de aanleg!

Voor de resterende dorpskernen wordt vanaf 18 maart opnieuw een glasvezelcampagne gestart om ook daar alsnog genoeg aanmeldingen te krijgen om de aanleg van het glasvezelnetwerk te kunnen realiseren.

De behoefte aan een snel en stabiel glasvezelnetwerk in Friesland blijft onverminderd groot. Daarom heeft DELTA Fiber Netwerk het belang in de samenwerking met De Fryske Mienskip op Glas volledig overgenomen. De initiatiefnemers van DFMopGlas blijven wel nauw betrokken en zullen in de organisatie blijven meedenken. Door deze wijziging is nu de glasvezelaansluiting gratis, de eenmalige eigen bijdrage van € 250,- voor de aansluiting en de jaarlijkse contributie van € 10,- aan de coöperatie komt te vervallen. Ook bewoners die al eerder hebben ingeschreven hoeven dit niet te betalen. Men betaalt dus enkel het abonnement. Dit betaalt men overigens pas vanaf het moment dat de aansluiting werkend is opgeleverd.

Sectoren Ooststellingwerf

Tijdens de glasvezelcampagne van vorig voorjaar zagen we in een aantal dorpskernen een mooie groei in aanmeldingen. We hebben zelfs al in een aantal dorpen genoeg aanmeldingen om te kunnen beginnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Daarom hebben we besloten om Ooststellingwerf op te delen in sectoren, zoals ook te zien op bijgevoegde kaart. Door deze verdeling zal het per sector sneller haalbaar zijn om de benodigde aanmeldingen te halen.

Alle inwoners kunnen zich tot 12 mei 2021 aanmelden door een abonnement af te sluiten bij een van de telecomaanbieders. Dit geldt ook voor de inwoners van de dorpskernen Makkinga, Elsloo, Oldeberkoop en Nijeberkoop die nog geen abonnement hadden afgesloten. In deze campagne werken wij nauw samen met plaatselijke belangen en diverse (sport)verenigingen. Inwoners kunnen zich via hun eigen plaatselijk belang of vereniging aanmelden en daarmee die vereniging of plaatselijk belang steunen. We rekenen erop dat de inwoners die zich al hebben aangemeld ook buren, vrienden en familie overtuigen van de voordelen van glasvezel. Samen gaan we voor voldoende aanmeldingen zorgen! Voor huurwoningen geldt ook dat de aanleg van een glasvezelaansluiting gratis is. Men betaalt alleen de abonnementskosten.
Actuele informatie vindt men op de website gavoorglasvezel.nl. Als je je al hebt aangemeld; super! Je aanmelding blijft geldig. Je gaat uiteraard pas betalen als je de aansluiting in huis hebt. Heb je je nog niet aangemeld, maar wil je wel graag glasvezel? Aanmelden kan nog steeds telefonisch of op afspraak bij de lokale verkopers en online bij één van de vier telecomaanbieders: Caiway, Delta, Helden van Nu of Online.nl.

Voor meer informatie: www.gavoorglasvezel.nl

Afbeelding
Overlijdensrisicoverzekering; vaak niet verplicht maar wel verstandig! Column 8 uur geleden
Afbeelding
Column G2 Makelaars: Niets te klagen Column 23 uur geleden
Afbeelding
Decokay en De Vos verf samen onder één dak Bedrijf in beeld 4 dec., 12:00
Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 4 dec., 10:00
Afbeelding
Marchakri spirituele beurs komt naar De Bult omgeving Steenwijk Evenement 3 dec., 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Zeer grote brand Tyson Foods Oosterwolde 112-Nieuws 3 dec., 11:46
Afbeelding
Grote brand in garagebedrijf Noordwolde 112-Nieuws 2 dec., 18:00