v.l.n.r. Uitbater Jeltje Karbet reikt nieuwe shirt uit aan Bart de Vries, Nico Bisschop, Rikus Donker, Sjerk Elsinga, Janko v.d. Heide, Karel de Vries en Sven Jongkbloed.
v.l.n.r. Uitbater Jeltje Karbet reikt nieuwe shirt uit aan Bart de Vries, Nico Bisschop, Rikus Donker, Sjerk Elsinga, Janko v.d. Heide, Karel de Vries en Sven Jongkbloed.

Sportcafe “De Duker” zet Biljartclub Zandhuizen in het nieuw

Sport

Biljartclub Zandhuizen heeft de oude shirts verruild voor nieuwe. De oude shirts waren aan slijtage onderhevig en de naam op de shirts is veranderd. De oude shirts waren gedeeltelijk gesponsord door de vorige uitbaters namelijk Peter en Judith Dekker, waar wij ook altijd met plezier hebben gebiljart, veel dank daarvoor.

De nieuwe uitbaters zijn Jeltje en Alfred, die wij hebben gevraagd of zij nieuwe shirts wilden sponsoren, wat met een ja werd beantwoord.

Het ontwerp van de nieuwe shirts kwam ter sprake, over logo van de biljartclub en de tekst wat op de shirts moest komen te staan, men was daar heel gauw uit, zodat de shirts besteld konden worden.

Waar op de oude shirts “restaurant De Duker” stond is nu de nieuwe naam “sportcafé De Duker”.

Wij B.C. Zandhuizen zijn er heel blij mee en danken Jeltje en Alfred voor de sponsoring.

Door bij andere ploegen te biljarten in competitieverband Noordwolde e.o. waar verenigen uit de volgende dorpen in mee spelen zijn Appelscha, Diever, Havelte, Oldeholtpade, Vledder, Wapse en Wapserveen, zullen wij door het dragen van de shirts naamsbekendheid geven van “sportcafé De Duker” in deze dorpen.

Een klein stukje historie

B.C. Zandhuizen is opgericht in voormalig café Centraal in feb. 1958 door een stel jongens die daar veel kwamen en de meesten voetbalden bij voetbalvereniging Zandhuizen, vandaar de naam B.C.Zandhuizen.

Na zowat in alle toen bestaande cafés te hebben gespeeld zijn wij terecht gekomen op onze huidige locatie, waar wij nog met veel plezier spelen .

Een klein rekensommetje leert ons dat de club dit jaar 65 jaar bestaat en ons oudste lid Sjerk Elsinga al 60 jaar biljart.

Wij biljarten op de donderdagavond vanaf 20.00 uur, hebben 7 leden en kunnen er best nog wat biljarters bij gebruiken. Dus kom gerust eens kijken of het wat voor jou is.

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Filmwerf draait 'The Quiet Girl' Cultuur 29 feb, 18:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 15:00
Afbeelding
Gemeente Weststellingwerf lanceert meldpunt voor huurders Politiek 29 feb, 12:00
Afbeelding
Uitslaande brand in leegstaande woonboerderij aan de Domeinenweg in De Blesse 112-Nieuws 29 feb, 08:54
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00