Jaarlijks autocross in Makkinga in 2018
Jaarlijks autocross in Makkinga in 2018 Foto: RondOm Vandaag

Autocross Makkinga gaat door!

Sport

MAKKINGA - Op 18 april, tweede paasdag, is het weer zover! De jaarlijkse autocross van Makkinga, georganiseerd door Stichting Autocross Makkinga (onderdeel van de Makkingaster Oudejaarsploeg), kan dit jaar eindelijk weer doorgaan. Dit jaar is het een speciale editie, want de vijftigste editie van dit spektakel wordt gevierd!

Autocross Makkinga is een landelijk evenement waar diverse coureurs tegen elkaar strijden in verschillende klassen. Coureurs kunnen zich opgeven voor de volgende klassen:  Stellingwerfcup, Junior, Standaard Divisie V, Standaard Divisie A, Vrije-standaard, Kever, Tourwagen, Sprint2000 en Super-sprint. Ieder jaar komen er weer tussen de duizend en tweeduizend bezoekers af op dit geweldige spektakel. Uiteraard worden toeschouwers niet alleen voorzien van prachtige autocross wedstrijden, maar kan er ook genoten worden van lekker eten en drinken en van muziek. 

Het belooft dit jaar opnieuw een mooie cross te worden. Deze zandcross in Makkinga is voor autosport- en feestliefhebbers altijd een prachtig evenement om naar te kijken. Wat is er nou leuker om te doen op tweede Paasdag!

Over M.O.P.

De doelstelling van de M.O.P. was en is nog steeds om de oudejaarsviering in goede banen te leiden. Voor de oprichting waren de oudejaarsavonden nogal eens onrustig, hetgeen vaak baldadigheid tot gevolg had. Middernacht (op 1 januari) komen de Moppers op de Brink bijeen om u een verrassende stunt te laten zien. Er worden jaarlijks geschenken aangeboden aan diverse verenigingen in ons dorp. Begin December wordt er bij alle huizen in Makkinga een enveloppe rondgebracht, waarin de inwoners een geheel vrijblijvende bijdrage kunnen deponeren.

Tegenwoordig is de mop nog veel meer dan een oudjaarsploeg. Waar ze eerst alleen maar met oud en nieuw bezig waren, is er veel bij gekomen de laatste jaren, zoals de autocross en het organiseren van fietstochten.

Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 15 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De belangrijkste verzekeringen voor je bedrijf Algemeen 19 uur geleden
Het team van Bats Uitzendbureau.
Bats Uitzendburo: Lokaal, betrokken en persoonlijk Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Vier Moederdag met Monicasa, de nieuwe bloemist in Noordwolde Algemeen gisteren
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:38
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 10 mei de film Zomervacht Cultuur 4 mei, 15:00