Wat een knapperd hè?
Wat een knapperd hè?

Lieve Casper zoekt een nieuwe mand

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Maak kennis met de prachtige verschijning Casper.  

Deze mooie, maar vooral zeer lieve hond heet Casper, een gecastreerde reu en geboren in 2021. Casper is een kruising Berghond van de Maremmen. Hij is niet zo groot en fors (schofthoogte 64 en gewicht 37 kilo) maar wat een prachtige verschijning. Wegens veranderde familie-omstandigheden wordt er een ander plekje voor hem gezocht. 

Casper is een echte huishond en gewend om buitenaf te wonen. Is de baas buiten bezig, dan scharrelt Casper gezellig om hem heen. Hij kan prima even alleen thuis zijn, maar gaat ook graag mee in de auto. Als er bezoek komt - zowel buiten als binnen - dan blaft hij even, is vervolgens heel eventjes afwachtend, om daarna bijna in je te kruipen om aandacht te vragen. Aaien en knuffelen: daar geniet hij echt van. 

Hij kan goed met andere honden opschieten, is speels en alleen als de ander heel erg dominant is zou hij hierop kunnen reageren. Katten en Casper zijn eigenlijk niet zo een goede combi, want hoewel hij ze zeker niet zal pakken, beschouwt hij ze toch als speelgoed en jaagt ze steevast de boom in. Loopt er een kip op het erf, zal die er niet zolang lopen want helaas kunnen die niet tegen Casper op. 

Wandelen vindt hij leuk en na gewenning zou hij ook los kunnen lopen. Hij is niet dagelijks gewend aan kinderen, dus om die reden plaatsen we hem alleen bij kinderen boven de 12 (hoewel hij goed omgaat met jongere kinderen die heel soms op bezoek komen). Tja, wat kunnen we nog meer vertellen van hem: hij is rustig in huis, ligt graag dicht bij je, houdt van knuffelen, is aanhankelijk, kortom een zachtaardige trouwe hond die makkelijk in de omgang is. 

Wat zoeken wij voor Casper? Een liefdevolle plek, bij voorkeur wat buitenaf en baasjes die houden van een aanhankelijke hond. 

Ziet u uzelf al optrekken met deze lieverd, dan kunt u contact opnemen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Let op: de herplaatsing van deze dieren wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Casper op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 10 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00