Afbeelding

Thuiszorg maar dan anders!

Gezondheid

Zo lang mogelijk gelukkig thuis kunnen blijven wonen in de eigen vertrouwde woonomgeving, in de nabijheid van familie en vrienden… het is voor veel senioren een zeer belangrijke wens. Juist wanneer de dagelijkse dingen niet meer vanzelf gaan, kan Home Instead Thuisservice uitkomst bieden. 

Home Instead biedt ondersteuning bij de persoonlijke verzorging, metgezelschap en begeleiding in en om het huis. Hierbij heeft de senior één CAREGiver, een vertrouwd gezicht, die er op het gewenste moment en minimaal een uur voor hem of haar is. Een dankbare ervaring van CAREGiver Jacqueline: “Als CAREGiver kom ik bij verschillende mensen thuis. Zo bezoek ik een mevrouw die onze hulp goed kan gebruiken. Zij woont alleen, heeft weinig contacten en door Corona was zij nog meer aan huis gekluisterd.” “De kennismaking was aangenaam en warm. Natuurlijk is het voor haar even wennen dat er zomaar een vreemde in haar huis komt. Dat wennen duurde niet lang….”
“Mijn bezoekjes beginnen met een kopje koffie, soms wat lekkers erbij, en een praatje. Gewoon, aandacht en een luisterend oor bieden. Steeds vaker komen verhalen van vroeger voorbij.” “Wij zijn begonnen met het maken van een dagelijkse wandeling, lekker buiten wat bewegen en kletsen. Samen wandelen vinden wij gezelliger dan alleen. Na thuiskomst doen we vaak nog een spelletje, goed voor onze hersenen, en gezellig!

Kortom, we leren elkaar steeds beter kennen en haar vertrouwen in mij groeide zoveel dat zij het toeliet dat ik haar mocht helpen met douchen! Dit was een grote stap voor mevrouw en het is haar alles meegevallen. Inmiddels is dit een terugkerend ritueel geworden. Zo fijn! Af en toe gaan we met mijn auto naar plekken van vroeger, soms doen we ook even helemaal niets.”
“Dankbaar ben ik dat ik dit werk mag doen, dankbaar dat we op deze wijze senioren kunnen ondersteunen, zodat zij langer vertrouwd thuis kunnen blijven wonen.”

Wilt u ook ondersteuning van een van onze CAREGivers of informatie over onze dienstverlening bezoek onze website of bel ons. Dit kun je ook doen als je zelf CAREGiver wilt worden.

Home Instead Thuisservice Friesland Zuid-Oost
www.homeinstead.nl/friesland-zuid-oost
0512 - 222114

Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 7 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 12 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 17 mei, 12:00