Afbeelding

Doe mee met de Diabetes Wandelchallenge Weststellingwerf 2021

Gezondheid

WESTSTELLINGWERF - Het Beweegteam Weststellingwerf gaat een wandelcursus organiseren voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekte, COPD of ander chronische ziekte. Naast fysiek en sociaal contact in kleine groepjes op anderhalve meter, zullen ook de digitale mogelijkheden benut worden om fysiek activiteiten te stimuleren.

Op donderdag 20 mei is er een informatiewandeling. Tijdens deze wandeling ontvangt u informatie over de Diabetes Wandel Challenge Weststellingwerf 2021. Deelname aan deze informatiewandeling is geheel gratis en start in Wolvega rond 11.00 uur en in Noordwolde rond 19.30 uur. U dient zich vooraf aan te melden zodat het Beweegteam deze dag coronaproef kan organiseren.

Wat is de Diabetes Wandel Challenge Weststellingwerf 2021?

De Diabetes Wandel Challenge is een 20 weken durend wandelcursus verzorgt door uw Beweegteam. Wekelijks komen we op donderdag in zeer kleine niveau groepjes samen om een stukje te wandelen. Er worden spierversterkende - , balans- en lenigheidsoefeningen gedaan en gezamenlijk gewandeld. Tevens krijgt elke deelnemer een opdracht mee om thuis een tweede keer in de week te wandelen.

Naast de wekelijkse fysieke bijeenkomst in kleine groepjes is er ook de mogelijkheid om online gesprekken met de beweegcoach van het Beweegteam aan te gaan. Begeleiding met de app ’Ommetje’ van de hersenstichting hoort ook bij de online begeleiding.

Misschien kunt u nog geen 10 minuten achter elkaar wandelen. Misschien kunt u al 5 km achtereen wandelen. Dat maakt niet uit. We gaan uit van wat u al kunt en daar gaan we mee bezig. We kunnen daar in de niveaugroepjes rekening mee houden. Al doende zal uw conditie beter worden.

Aanmelden voor de informatiewandeling en de wandelcursus Voor aanmelding voor de informatiewandeling kunt u terecht bij het Beweegteam. U kunt mailen of bellen met: Rosé Buskermolen; 06 1292 0184 rose@sportfryslan.nl Aanmelden voor de wandelcursus moet via: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/weststellingwerf/

Partners

Het Beweegteam werkt in dit project samen met de uw huisarts, diëtisten, fysiotherapeuten, apotheken en buurtzorg.

Afbeelding
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 16 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 19 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00