Afbeelding

Doe mee met de Diabetes Wandelchallenge Weststellingwerf 2021

Gezondheid

WESTSTELLINGWERF - Het Beweegteam Weststellingwerf gaat een wandelcursus organiseren voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekte, COPD of ander chronische ziekte. Naast fysiek en sociaal contact in kleine groepjes op anderhalve meter, zullen ook de digitale mogelijkheden benut worden om fysiek activiteiten te stimuleren.

Op donderdag 20 mei is er een informatiewandeling. Tijdens deze wandeling ontvangt u informatie over de Diabetes Wandel Challenge Weststellingwerf 2021. Deelname aan deze informatiewandeling is geheel gratis en start in Wolvega rond 11.00 uur en in Noordwolde rond 19.30 uur. U dient zich vooraf aan te melden zodat het Beweegteam deze dag coronaproef kan organiseren.

Wat is de Diabetes Wandel Challenge Weststellingwerf 2021?

De Diabetes Wandel Challenge is een 20 weken durend wandelcursus verzorgt door uw Beweegteam. Wekelijks komen we op donderdag in zeer kleine niveau groepjes samen om een stukje te wandelen. Er worden spierversterkende - , balans- en lenigheidsoefeningen gedaan en gezamenlijk gewandeld. Tevens krijgt elke deelnemer een opdracht mee om thuis een tweede keer in de week te wandelen.

Naast de wekelijkse fysieke bijeenkomst in kleine groepjes is er ook de mogelijkheid om online gesprekken met de beweegcoach van het Beweegteam aan te gaan. Begeleiding met de app ’Ommetje’ van de hersenstichting hoort ook bij de online begeleiding.

Misschien kunt u nog geen 10 minuten achter elkaar wandelen. Misschien kunt u al 5 km achtereen wandelen. Dat maakt niet uit. We gaan uit van wat u al kunt en daar gaan we mee bezig. We kunnen daar in de niveaugroepjes rekening mee houden. Al doende zal uw conditie beter worden.

Aanmelden voor de informatiewandeling en de wandelcursus Voor aanmelding voor de informatiewandeling kunt u terecht bij het Beweegteam. U kunt mailen of bellen met: Rosé Buskermolen; 06 1292 0184 rose@sportfryslan.nl Aanmelden voor de wandelcursus moet via: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/weststellingwerf/

Partners

Het Beweegteam werkt in dit project samen met de uw huisarts, diëtisten, fysiotherapeuten, apotheken en buurtzorg.

Afbeelding
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00
Afbeelding
Dodo Festival in Bakkeveen is terug en veelzijdiger dan ooit! Evenement 10 aug, 15:00
Afbeelding
Tips voor jouw huisdier in de zomer Algemeen 10 aug, 15:00
Afbeelding
Tweede editie van de Stellingwerfse Voetbalweek groot succes Sport 10 aug, 15:00
Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
Turfvaartdagen 2022 Evenement 4 aug, 15:00