Voor al je vragen over lezen en schrijven, kom naar het Schrijfplein!
Voor al je vragen over lezen en schrijven, kom naar het Schrijfplein! Foto: Unsplash.com

Kom weer naar het Schrijfplein in Oosterwolde!

Educatie

OOSTERWOLDE - Op zaterdag 1 oktober staat er weer een Schrijfplein op het programma. Iedere eerste zaterdag van de maand organiseren Frits van Ruiten uit Appelscha en Evert van Tellingen uit Oosterwolde een Schrijfplein om inspiratie en het plezier van schrijven met elkaar te delen. 

“Als liefhebber van schrijven in het algemeen mag u zonder afspraak op het Schrijfplein binnenlopen om te zien of het Schrijfplein iets voor u kan doen. Tips en opmerkingen van de anderen kunnen u op weg helpen om al uw vragen over het schrijven dichterbij te brengen”, vertelt Frits enthousiast. 

In Kannen en Kruiken

Ook nu staat het bijzondere personeel van “In Kannen en Kruiken” aan de Venekoterweg nr.54 voor u klaar. “Ditmaal wordt het Schrijfplein in de lunchroom zelf georganiseerd. Het Schrijfplein duurt van 10 uur ‘s ochtends tot half 5 in de middag. De grote achterzaal wordt deze dag eenmalig gebruikt voor een zangkoor repetitie”. 

De kunst van het schrijven

Het is alweer de vijfde editie van het Schrijfplein. In het Schrijfplein voorzien de aanwezigen elkaar van advies en suggesties over schrijven in de algemeenste zin van het woord. “Iedereen die iets met schrijven heeft, is welkom. Daarbij is voor enkelen duidelijk geworden welk facet van het schrijven voor hun belangrijk is. De één wil graag uit eigen werk voorlezen, de ander beperkt zich graag tot het luisteren. Anderen zich willen concentreren op de zuiverheid van gedachten en zoeken naar de meest treffende uitdrukking in woorden.” 

Iedereen die iets met
schrijven heeft, is welkom.

Een ontmoetingsplek

Het Schrijfplein is een ontmoetingsplek voor alle mensen die zoeken naar een uitingsvorm van hun gedachten, om die naar zichzelf en anderen over te brengen. “Loop dus gerust op 1 oktober binnen en neem plaats op het Schrijfplein. Tenzij u alles al weet”, vertelt Frits met een knipoog. 

Gratis toegang

De toegang voor het Schrijfplein is geheel gratis, alleen voor de consumpties hoef je te betalen. “Door onze drempel zo laag mogelijk te maken, hopen we mensen te kunnen inspireren tot mooie dingen.  In zoveel mensen schuilt namelijk iets van een schrijver.”

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 22 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00