Frits van Ruiten en Evert van Tellingen voor het SCHRIJFPLEIN.
Frits van Ruiten en Evert van Tellingen voor het SCHRIJFPLEIN. Foto: Frits van Ruiten

Dé plek om inspiratie en het plezier van schrijven met elkaar te delen: Kom naar het SCHRIJFPLEIN in Oosterwolde!

Educatie

OOSTERWOLDE - Op zaterdag 7 mei wordt het allereerste SCHRIJFPLEIN in Oosterwolde georganiseerd. Bij het SCHRIJFPLEIN kan iedereen terecht die iets met lezen of schrijven heeft. SCHRIJFPLEIN is een initiatief van schrijver Frits van Ruiten uit Appelscha en Evert van Tellingen uit Oosterwolde. RondOm Vandaag spreekt met hen over het ontstaan van dit prachtige idee. 

“Sinds mijn pensioen ben ik druk aan het schrijven geslagen en is dat een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven”, legt Frits uit. Frits is inmiddels 75 jaar en heeft net als de 56-jarige Evert altijd een passie voor schrijven gehad, maar tot een echte schrijverscarrière komt het niet voor beide heren. Ze vinden elkaar uiteindelijk uit liefde voor het schrijven. “Frits plaatste voor de coronaperiode een oproep voor een schrijversplein en dat sprak mij heel erg aan”, legt Evert uit. “We kwamen in contact en dat klikt gewoon heel erg. Onze levensverhalen hebben toch hele opvallende raakvlakken en dat schept een band met elkaar.” 

Creatief proces op gang brengen

Nu corona gelukkig voor een groot deel achter de rug is, worden de plannen voor het SCHRIJFPLEIN gelukkig weer hervat. Evert is inmiddels aangesloten als coördinator en mede-oprichter van SCHRIJFPLEIN. “We nemen elkaar bij de hand en we inspireren elkaar. We willen zo het creatieve proces op gang brengen. Ik heb soms ook een schop onder de kont nodig en Frits helpt me daarbij”, lacht hij. “Dat is ook precies hetgeen waarom we het SCHRIJFPLEIN organiseren, om anderen te helpen, inspireren en motiveren”, licht Frits toe. 

“Met het SCHRIJFPLEIN dromen we om mensen te bereiken en harten te raken.”

Voor iedereen toegankelijk

Frits benadrukt dat het SCHRIJFPLEIN voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor niet-schrijvers om inspiratie op te doen. “We willen de drempel zo laag mogelijk houden, daarom hebben we ook gekozen voor de locatie In Kannen en Kruiken in Oosterwolde. Een prachtige achterzaal met een ruimte van zo’n tien bij tien meter. Hier kunnen mensen gewoon aanschuiven en kijken we wat we in elkaar naar boven kunnen halen, dus ook mensen die er aan denken om te schrijven, maar niet weten waar ze moeten beginnen. In zoveel mensen schuilt namelijk iets van een schrijver. En door die drempel zo laag mogelijk te maken, hopen we mensen daarin mee te slepen en te kunnen inspireren tot mooie dingen.” 

Zoveel mogelijk mensen bereiken

Op 7 mei is de eerste keer. We hebben er erg veel zin in, want het voelt als een buitenkans. Een kans die je moet grijpen. Er zijn al wat aanmeldingen, maar we hopen op nog veel meer. Met het SCHRIJFPLEIN dromen we om mensen te bereiken en harten te raken.”

Iedere eerste zaterdag van de maand

Het SCHRIJFPLEIN is iedere eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur op de locatie van lunchroom In Kannen en Kruiken aan de Venekoterweg te Oosterwolde. De toegang is geheel gratis, alleen voor de consumpties hoef je te betalen.

Afbeelding
Decokay en De Vos verf samen onder één dak Bedrijf in beeld 3 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Marchakri spirituele beurs komt naar De Bult omgeving Steenwijk Evenement gisteren
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Zeer grote brand Tyson Foods Oosterwolde 112-Nieuws 3 dec., 11:46
Afbeelding
Grote brand in garagebedrijf Noordwolde 112-Nieuws 2 dec., 18:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Een gezellige dag met wol, lifestyle en streekproducten Evenement 2 dec., 12:00