De kaartverkoop voor de theatervoorstellingen in Drachten, Heerenveen, Sneek en Franeker start op 23 juni aanstaande.
De kaartverkoop voor de theatervoorstellingen in Drachten, Heerenveen, Sneek en Franeker start op 23 juni aanstaande. Foto: Pixabay

Friese theaters starten gezamenlijk kaartverkoop

Cultuur

FRIESLAND - Schouwburg De Lawei uit Drachten, Theater De Koornbeurs uit Franeker, het Posthuis Theater uit Heerenveen en Theater Sneek starten samen op 23 juni de online verkoop van het nieuwe theaterseizoen 2021-2022. 

Ze sluiten daarmee aan bij de landelijke campagne ‘Theater. Mooier dan ooit.’ De vier Friese theaters verspreid over de provincie slaan de handen ineen met een gezamenlijk start. Ze kijken uit naar het moment dat de deuren van hun theaters weer open gaan en de rode loper weer uitgerold mag worden. Ze roepen gezamenlijk het publiek op om in het nieuwe seizoen weer te komen genieten van al het magische dat theater biedt.

Aanbod niet via brochure, maar via websites

Anders dan voorgaande jaren brengen de theaters in mei geen brochure uit. Op de website van ieder theater is binnenkort het aanbod te vinden. Op woensdag 23 juni start de kaartverkoop, zowel online als aan de kassa. Met trots presenteren de theaters dan hun programma’s boordevol cabaret, dans, muziek en toneel.

Campagne ‘Mooier dan ooit’

Met de sectorbrede campagne ‘Mooier dan ooit.’ wil de culturele sector heel Nederland laten weten dat ze terug zijn. Na maanden binnen zitten en beperking van sociale contacten, heeft heel Nederland volgens hen behoefte aan ademruimte, genieten, geluk beproeven, kortom: leven. 

Dat het kan, dat het mag, dat het veilig is, en dat live onderdeel is van het leven. Een leven dat zich niet afspeelt achter schermen. Want live theater is, blijft e´n wordt mooier dan ooit volgens de theaters en de makers.

Meer dan 750 partijen betrokken bij de campagne

Mooier dan ooit. is een initiatief van Nationaal Theaterfonds, met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, BankGiro loterij en Prins Bernhard Cultuurfonds. Inmiddels hebben meer dan 750 partijen in Nederland zich bij de campagne aangesloten.

Afbeelding
Overlijdensrisicoverzekering; vaak niet verplicht maar wel verstandig! Column 8 uur geleden
Afbeelding
Column G2 Makelaars: Niets te klagen Column 23 uur geleden
Afbeelding
Decokay en De Vos verf samen onder één dak Bedrijf in beeld 4 dec., 12:00
Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 4 dec., 10:00
Afbeelding
Marchakri spirituele beurs komt naar De Bult omgeving Steenwijk Evenement 3 dec., 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Zeer grote brand Tyson Foods Oosterwolde 112-Nieuws 3 dec., 11:46
Afbeelding
Grote brand in garagebedrijf Noordwolde 112-Nieuws 2 dec., 18:00